Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia

Labours partileder Jeremy Corbyn i London denne uken. Den britiske valgkampen er i innspurten foran torsdagens valg, og nok en gang er det kommet meldinger om at Russland forsøker å påvirke. Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix
Labours partileder Jeremy Corbyn i London denne uken. Den britiske valgkampen er i innspurten foran torsdagens valg, og nok en gang er det kommet meldinger om at Russland forsøker å påvirke. Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dokumenter som er blitt lekket i den britiske valgkampen, kan være en del av en russisk desinformasjonskampanje, sier nettsamfunnet Reddit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reddit har nå blokkert 61 kontoer i forbindelse med saken. Nettsamfunnet viser konkret til lekkasjen av dokumenter som skal stamme fra handelssamtalene mellom Storbritannia og USA.

Dokumentene er blitt en stor sak i den britiske valgkampen, og er blitt brukt av Labour-leder Jeremy Corbyn.

– Ledd i en kampanje

Han mener de viser hvordan statsminister Boris Johnson er villig til å bruke helsevesenet NHS som en brikke i forhandlinger om en handelsavtale med USA.

– Vi har etterforsket denne kontoen og kontoer som er forbundet med den. Vi tror nå at dette er ledd i en kampanje som har utgangspunkt i Russland, skriver Reddit.

De viser til en russisk kampanje som ble oppdaget av Facebook tidligere i år. Den er også analysert av den amerikanske tankesmia Atlantic Council, og har fått tilnavnet Secondary Infektion.

– Tegn til koordinering

Reddit opplyser at mistenkte kontoer hos dem er blitt rapportert, og at de også har fått indikasjoner fra politimyndighetene.

– Vi kan bekrefte at det er tegn til koordinering, skriver de.

Jeremy Corbyn avviser meldingen om russisk påvirkning og omtaler saken som en «konspirasjonsteori».

– Når vi offentliggjorde dokumentene, nektet verken statsministeren eller noen andre for at de var ekte, sier han.

Personvernpolicy