Amerikansk kongressmedlem vil innrømme skyld i korrupsjonssak

Republikaneren Duncan Hunter har lenge avvist anklagene, men sier nå at han vil innrømme at han har misbrukt valgkamppenger. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
Republikaneren Duncan Hunter har lenge avvist anklagene, men sier nå at han vil innrømme at han har misbrukt valgkamppenger. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Republikaneren Duncan Hunter fra California sier han tirsdag vil erklære seg skyldig i misbruk av valgkampmidler. Han trekker seg også fra Kongressen.

Hunter har i over ett år hevdet at siktelsen mot ham og hans kone var et resultat av en konspirasjon fra den såkalte «deep state», og at hensikten var å drive ham ut av politikken. Hunter har sittet seks perioder i Representantenes hus for delstaten, der Demokratene dominerer politisk.

Men mandag gjorde han helomvending. I et fjernsynsintervju sa han at han planlegger å erklære skyld i misbruk av valgkampmidler i et rettsmøte i San Diego tirsdag. Hunter sa også at han er forberedt på å måtte sone i fengsel. Han fortalte også at han kommer til å forlate Kongressen, men uten å si nøyaktig når han vil forlate maktens korridorer i Washington.

42 år gamle Hunter var tidlig tilhenger av president Donald Trump. Han har tre barn.

Hunters kone Margaret Hunter er også siktet i saken. I juni gikk hun med på en avtale om å vitne mot sin ektemann. Paret kunne ha risikert flere tiår i fengsel hvis hun ikke hadde gjort det. Nå risikerer hun opptil fem års fengsel i stedet.

Påtalemyndigheten mener at paret brukte valgkampmidler på over 250.000 dollar, nærmere 2,3 millioner kroner, på blant annet golfspilling, feriereiser til Italia og Hawaii, tequila-drikking og flybilletter for familiens kjæledegge, en kanin. Påtalemyndigheten mener også at Hunter brukte noe av pengene på romantiske forhold til lobbyister og kongressassistenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden