Høyre-fall på fersk meningsmåling

Statsminister Erna Solberg (H) under finansdebatten i Stortinget nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) under finansdebatten i Stortinget nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke siden november 2009 har så få velgere stilt seg bak Høyre som nå, viser en fersk TV 2-måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare 19,1 prosent av de spurte sier de ville ha stemt på Høyre hvis det var stortingsvalg i dag, ifølge målingen Kantar har laget for TV 2. En slik oppslutning ville gitt Norges nest største parti 34 stortingsrepresentanter.

– Det er veldig vanskelig å spekulere, men vi skaper ikke nok entusiasme for vår politikk, og da må vi jobbe med det, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til kanalen.

Men bildet er ikke helsvart for Solbergs regjeringsprosjekt: Fremskrittspartiet får en fremgang på 0,6 prosentpoeng til 9,8 prosent sammenlignet med novembermålingen. Både Venstre og KrF går fram 1 prosentpoeng og kommer over sperregrensen med henholdsvis 4,4 og 4,1 prosents oppslutning.

På rødgrønn side faller Senterpartiet 1,9 prosentpoeng tilbake til 17,6 prosent, mens SV etter en solid nedtur i november nå går fram igjen med 2,3 prosent og ender på 7,9 prosent.

Øvrige partier: Arbeiderpartiet 21,9 (-0,7), Rødt 5,0 (-1,6), Miljøpartiet De Grønne 6,1 (-0,8), andre lister og partier 4,2 (+2,1).

Målingen er laget i tidsrommet 25.–29. november. 974 personer er intervjuet, og 81,5 prosent oppga preferanse. Feilmarginen er +/- 1,2-2,8 prosentpoeng.