Maltas statsminister trekker seg umiddelbart

Maltas statsminister Joseph Muscat ventes å trekke seg etter påstander om at hans medarbeidere kan knyttes til drapet på en gravejournalist. 

Maltesiske medier melder at Maltas statsminister Joseph Muscat er ventet å trekke seg med umiddelbar virkning etter spekulasjoner om han kan knyttes til drapet på en gravejournalist. Foto: Jonathan Borg / AP / NTB scanpix
Maltesiske medier melder at Maltas statsminister Joseph Muscat er ventet å trekke seg med umiddelbar virkning etter spekulasjoner om han kan knyttes til drapet på en gravejournalist. Foto: Jonathan Borg / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder den maltesiske avisa Times of Malta.

I fem dager har demonstranter samlet seg utenfor Muscats kontorer for å kreve hans avgang. Onsdag krevde opposisjonen det samme, men statsministeren nektet.

Etterforskningen av drapet på gravejournalist Daphne Caruana Galizia har ført til at statsminister Joseph Muscats tidligere stabssjef Keith Schembri og to ministre gikk av tidligere denne uken.

Den innflytelsesrike forretningsmannen Yorgen Fenech ble pågrepet, mistenkt for drapet i forrige uke. Fenech ble i fjor avslørt som eieren av et mystisk Dubai-registrert selskap med navnet 17 Black.

Bare måneder før journalisten Caruana Galizia ble drept, skrev hun om 17 Black og anklaget regjeringsmedlemmer og personer med nære forbindelser til regjeringen for korrupsjon.

Ifølge avisas kilder vil Fenech bli formelt siktet for drapet, og statsministeren vil deretter informere om sin avgang i en tv-sendt tale.