Justiskomiteen i Representantenes hus inviterer Trump til riksrettshøringene

USAs president Donald Trump utenfor Det hvite hus tirsdag. Han er blitt invitert til å delta på høringer i justiskomiteen. Foto: Patrick Semansky, AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump utenfor Det hvite hus tirsdag. Han er blitt invitert til å delta på høringer i justiskomiteen. Foto: Patrick Semansky, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justiskomiteen i Representantenes hus overtar riksrettsprosessen mot president Donald Trump og starter høringene 4. desember. Trump er invitert til å delta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Komiteen ser fram til din deltakelse i riksrettsprosessen når komiteen etterlever sine grunnlovsplikter, sier Jerry Nadler, som leder justiskomiteen, der Demokratene har flertall.

President Donald Trump kan blant annet få delta i utspørring av vitner, i henhold til regler som ble vedtatt i Representantenes hus i oktober.

Under denne delen av høringene skal blant annet jurister med grunnloven som ekspertfelt uttale seg om det juridiske grunnlaget for riksrettsprosessen.

Høringene vil skje samtidig som etterretningskomiteen er ventet å legge fram en rapport som inneholder en sammenfatning av bevisene mot Trump.

Det er ventet at Trump ikke kommer til å delta, fordi han 4. desember har planlagt å delta på NATO-toppmøtet i London. 1. desember er fristen Det hvite hus har fått til å svare.