Riksrettsrapport kan være klar neste uke

Demokraten Adam Schiff har ledet den offentlige riksrettshøringen de to siste ukene. Han sier at en rapport kan være klar neste uke. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Demokraten Adam Schiff har ledet den offentlige riksrettshøringen de to siste ukene. Han sier at en rapport kan være klar neste uke. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Resultatet av riksrettsgranskingen skal være klart neste uke, opplyser demokraten Adam Schiff. Han utelukker ikke at nye vitner kan bli kalt inn i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schiff har ledet riksrettshøringene om president Donald Trumps omstridte samtale med Ukrainas leder.

– Bevisene på presidentens urett og dårlige oppførsel som vi har samlet, er klare og uomtvistelige, sier Schiff. Han har i høringene fordømt Trumps framferd og Republikanernes forsvar av presidenten.

Rapporten blir sendt til justiskomiteen i Representantenes hus når de folkevalgte er tilbake 3. desember fra ferien i samband med Høsttakkefest.

– Det som gjenstår å vurdere, er om denne oppførselen er forenlig med presidentembetet og om det er berettiget å starte en riksrettsprosess, skriver Schiff, som er leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus, i et brev til sine kollegaer.

Schiff har ledet de siste ukers offentlige riksrettshøringer, og han mener det har blitt lagt fram en stor mengde bevis på kort tid, til tross for forsøk på å hindre etterforskningen fra Trump og hans administrasjon.

Komiteen utelukker ikke muligheten for ytterlige vitneforklaringer og høringer, legger Schiff til.