VG: Hauglie hadde ingen møter med Nav måneden etter at alarmen gikk

 ABC forklarer: Nav-skandalen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I måneden etter at Nav varslet om at folk kunne ha blitt uriktig dømt for trygdesvindel, hadde arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ingen møter med etaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver VG fredag kveld.

Hauglie har tidligere uttalt flere ganger at «alarmen gikk» i hennes departement 30. august, da Nav varslet om at deres feiltolkning av EUs trygdeforordning også kunne gjelde folk som var blitt dømt til fengselsstraff for trygdesvindel.

Fredag fikk Rødt-leder Bjørnar Moxnes innsyn i Hauglies kalender fra 30. august til 26. september. Moxnes har tidligere kritisert Hauglie for ikke å ta saken seriøst nok, og har krevd svar på hva statsråden gjorde i dette tidsrommet.

Vi har gjentatte ganger bedt Hauglie svare Stortinget på hva hun faktisk gjorde etter at alarmen gikk, og det har hun altså nektet å svare på. Hun har dyttet granskningsutvalget foran seg. Men nå har vi fått svaret, og det svaret er drepende for statsråden, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til VG.

I Hauglies kalender er det ikke oppført ett eneste møte med Nav i denne perioden. I et møte mellom departement og Nav 13. september deltok ikke statsråden selv, ifølge departementet. Hauglie var derimot på flere valgkamparrangementer i perioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statssekretær Vegard Einan (H) svarer på kritikken fra Moxnes, ettersom Hauglie ikke er tilgjengelig for en kommentar fredag kveld.

Departementet har full fokus på å rydde opp, og å sørge for at de berørte blir ivaretatt på best mulig måte. Det er viktig for oss at de som er rammet får pengene sine tilbake så fort som mulig. Vi praktiserer mer-offentlighet i denne saken. Derfor har vi gitt delvis innsyn i enkelte av statsrådens planer. I tillegg svarer vi selvsagt kontroll- og konstitusjonskomiteen på alle spørsmål etter beste evne, sier Einan til VG.