Regjeringen vil gi 2 millioner til Riksadvokaten grunnet Nav-skandalen

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) .
Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) . Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nav-skandalen koster skattebetalerne: Nå vil regjeringen gi 2 millioner kroner til Riksadvokatembetet for å dekke økte utgifter knyttet til skandalen i 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Regjeringen tar Nav-saken på alvor, og foreslår derfor midler slik at arbeidet med gjenåpning kan skje så raskt som mulig, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

Forslaget til ekstrabevilgning kommer som følge av Navs feilfortolkning – og praktisering av retten til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land, opplyser Justisdepartementet etter dagens statsråd, der orslaget ble lagt frem.

Fredag ble det også kjent at Riksadvokaten refser Nav for taushet om trygdeskandalen.

Les også: En av ti pasienter med lettere skader må få hjelp fra Nav

I et møte 26. september med Nav og flere andre etater spurte riksadvokat Tor-Aksel Busch om noen hadde noe vesentlig nytt å melde. Nav sa ingenting.

Det kommer fram i et oppsiktsvekkende brev fra Riksadvokaten til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, ifølge TV 2.

Buch er nå fratrådt som riksadvokat. Hans etterfølger Jørn Sigurd Maurud har erklært seg inhabil til å behandle sakene om uriktig straffeforfølgning av personer som har mottatt arbeidsavklaringspenger (AAP) i forbindelse med midlertidig opphold i utlandet.

Video: Nav-skandalen for dummies: