Oslo-byrådet legger fram endringer i 2020-budsjettet

Oslo byråd innfører gratis kjøttfri skolemat i Oslo-skolene, i tillegg til gratis måltider for videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo byråd innfører gratis kjøttfri skolemat i Oslo-skolene, i tillegg til gratis måltider for videregående skoler. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Når Oslo-byrådet torsdag legger frem sine endringer i 2020-budsjettet lover de blant annet innføring av gratis kjøttfri skolemat og billigere kollektivreiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilleggsinnstillingen til 2020-budsjettet som legges fram torsdag, er byrådets første anledning til å innfri sine valgløfter, skriver Aftenposten.

I tillegg til at byrådet lover å «starte innføringen av et gratis, kjøttfritt skolemåltid hver dag for elever i Oslo- skolen», har de også satt av midler til å starte innføringen av gratis skolemat på videregående skole. Til det er det satt av 20 millioner kroner i 2020 og 40 millioner årlig fra 2021.

Byrådet har også satt av 250 millioner kroner for å få ned prisene i kollektivtrafikken. Blant annet har de gått inn for å avlyse en planlagt prisøkning som følge av den lokale bompengeavtalen kalt Oslopakke 3, utvide familierabatten til alle dager utenom rushtiden og kutte prisen på enkeltbilletter med 20 prosent.

Personvernpolicy