TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring

Onsdag starter de TV-sendte utspørringene i Kongressen. Demokratene i Representantes hus vil forsøke å bevise at president Donald Trump har misbrukt sin makt så grovt at han må avsettes. Det er imidlertid det republikanske flertallet i Senatet som vil avgjøre om Trump blir dømt. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Onsdag starter de TV-sendte utspørringene i Kongressen. Demokratene i Representantes hus vil forsøke å bevise at president Donald Trump har misbrukt sin makt så grovt at han må avsettes. Det er imidlertid det republikanske flertallet i Senatet som vil avgjøre om Trump blir dømt. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er ventet politisk krutt når TV-kameraene rettes mot riksrettshøringene om Donald Trumps omstridte samtale med Ukrainas leder.

Fra og med onsdag blir utspørringene, som til nå har foregått bak lukkede dører, direktesendt på amerikansk fjernsyn.

Demokratene i Representantenes hus planlegger å bruke de neste ukene til å bevise at Trump misbrukte sin makt ved å be Ukraina om hjelp til å vinne presidentvalget neste år. Trumps plan var ifølge demokratene å få Ukraina til å sverte hans politiske rival Joe Biden og sønnen Hunter, ved å innlede en korrupsjonsetterforskning mot dem.

Trump anklages også for å ha holdt tilbake militærbistand for å presse Ukraina til å følge oppfordringen. At Det hvite hus holdt tilbake utbetalingen av pengene, er et faktum, men Trump og hans støttespillere avviser at det var for å presse landet. Bistanden ble senere utbetalt.

Fakta om amerikansk riksrett:

* Den amerikanske riksretten er en domstolsaktig prosess som har i oppgave å behandle anklager mot høytstående tjenestemenn, statsråder, dommere og presidenter.

* USAs grunnlov slår fast at en president kan stilles for riksrett for forræderi, bestikkelser eller kriminalitet eller forseelser knyttet til misbruk av politisk makt.

* Med et enkelt flertall kan Representantenes hus bringe tiltaler mot en president. For øyeblikket har Demokratene flertall i Huset.

* Så skal det to tredelers flertall til i Senatet for å dømme presidenten. Sikres flertallet, blir presidenten avsatt. For øyeblikket er det Republikanerne som har flertall i Senatet.

* I 1974 trakk president Richard Nixon seg før han ble stilt for riksrett etter Watergate-saken.

* I 1999 ble president Bill Clinton frifunnet i riksretten for mened i forbindelse med hans forhold til Monica Lewinsky.

* USAs første riksrettssak fant sted i 1868 mot president Andrew Johnson. Han ble også frifunnet.

Bakgrunn: Riksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere

– Ingen grunn til bekymring

Selv mener Trump at han ikke har gjort noe galt. I en tale på et privat arrangement i Economic Club i New York tirsdag kalte han riksrettsgranskningen for en heksejakt preget av vrangforestillinger.

– Det fører ikke til noe. Ikke vær bekymret, sa han.

Men med etterforskningen er det en høyst reell risiko for at Trump stilles for riksrett.

– På grunnlag av hva vitnene har sagt så langt, er det en rekke lovbrudd som potensielt kan føre til riksrett. Blant annet bestikkelser og grunnlovsbrudd, sier Adam Schiff, leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus, til radiokanalen NPR tirsdag. Det er han som skal lede utspørringene.

Det store spørsmålet er hvordan folkemeningen blir påvirket av de TV-sendte seansene, og hvorvidt Trumps egne partifeller, republikanerne, vil snu og stemme for riksrett i Senatet, der de har flertall.

Kommentar: Dette handler ikke om lov og rett. Det handler om politikk og følelser

Sterke fronter

Det er ventet steile fronter under utspørringene. Begge leirer har brukt flere dager på å øve seg på en seanse der ikke bare republikanerne, men også demokratene har mye å tape.

Meningsmålinger viser at et knapt flertall av amerikanerne støtter riksrett. Men de viser også at Trumps kjernevelgere ikke har latt seg rikke.

I sitt forsvar for Trump har republikanerne argumentert for at både vitnene og demokratene er imot Trump og bare ønsker å bli kvitt ham.

Under de lukkede høringene de seks siste ukene har de også forsøkt å dreie saken til å handle om Bidens bånd til Ukraina og en konspirasjonsteori om at det var Ukraina som forsøkte å påvirke presidentvalget i 2016 i Demokratenes favør, ikke Russland som forsøkte å hjelpe Trump.

USAs tidligere FN-ambassadør: Indre opprør skulle knuse Trump, men mislyktes

– Ikke politisk sirkus

I et brev tirsdag skriver Schiff at han ikke vil tillate at utspørringene blir forsøkt omgjort til et politisk sirkus der målet er å sverte Biden. Det er aldri blitt lagt fram bevis for Trumps anklager mot den tidligere visepresidenten.

Demokratenes viktigste bevis er en offisiell utskrift av samtalen som Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli. Den viser at Trump ber Zelenskyj innlede en etterforskning av Biden og også av påstanden om at Ukraina forsøkte å hjelpe Demokratene.

Det hvite hus har nektet å gi fra seg andre dokumenter om Trumps Ukraina-politikk og har også gitt rådgivere ordre om ikke å stille i høringen. Dette gjelder blant andre Trumps stabssjef Mick Mulvaney.

Aktuelt: Michael Bloomberg vurderer likevel å stille som presidentkandidat

Karrierediplomater i ilden

Høringen onsdag starter med forklaringen til to karrierediplomater: USAs ambassadør til Ukraina, William Taylor, og statssekretær George Kent i Utenriksdepartementet. Begge har tidligere vitnet bak lukkede dører, og begge mener at Trump utvilsomt brukte sin makt til å presse Zelenskyj til å gjennomføre etterforskninger som kunne øke sjansene for at han blir gjenvalgt neste år.

Fredag kommer turen til Marie Yovanovitch, som brått ble fjernet fra stillingen som USAs ambassadør i Ukraina tidligere i år.

Neste uke har Demokratene innkalt åtte andre vitner, hvorav alle tidligere har avgitt forklaring bak lukkede dører.

Fakta om riksretts-etterforskningen av Trump:

* 25. juli hadde USAs president Donald Trump en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj der han ba Ukraina etterforske demokraten Joe Biden og hans sønn Hunter, som har sittet i styret til et ukrainsk gasselskap.

* Noen dager tidligere hadde Trump stanset en utbetaling på 390 millioner dollar (nær 3,6 milliarder kroner) i militær bistand til Ukraina.

* Kjernen i etterforskningen er hvorvidt Trump brukte militærbistanden som brekkstang for å presse Ukraina til å etterforske mannen som kan bli hans motstander under presidentvalget neste år.

* Innholdet i telefonsamtalen ble kjent i midten av september som følge av et internt varsel til generalinspektøren for de amerikanske etterretningstjenestene og påfølgende lekkasjer til pressen.

* 24. september kunngjorde demokraten Nancy Pelosi at det innledes en etterforskning i Representantenes hus som kan føre til at Trump blir stilt for riksrett.

* Trump har kalt granskningen for en heksejakt. Han krever å få vite hvem varsleren er. Han har også gitt sine rådgivere ordre om ikke å vitne fordi han mener de har rettslig immunitet. Han har erkjent at han ba Ukraina etterforske Biden og hans sønn for korrupsjon, men nekter for å ha gjort noe galt.

* Etterforskningen foregår i tre komiteer: etterretningskomiteen, utenrikskomiteen og tilsyns- og reformkomiteen. Siden 3. oktober har rundt tolv vitner forklart seg bak lukkede dører. Blant dem er USAs tidligere spesialutsending til Ukraina, Kurt Volker, sikkerhetsrådgiveren Alexander Vindman og EU-ambassadør Gordon Sondland.

* Avtroppende energiminister Rick Perry, Trumps stabssjef Mick Mulvaney og USAs avgåtte nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton er blant en rekke personer som nekter å vitne.

* Etterforskerne krever også opplysninger fra Trumps personlige advokat Rudy Giuliani, utenriksminister Mike Pompeo, justisminister William Barr og visepresident Mike Pence. Både Det hvite hus, forsvarsdepartementet og utenriksdepartementet er stevnet med krav om å utlevere dokumenter.

* 31. oktober vedtok Representantenes hus å formalisere etterforskningen, noe som åpner for offentlige og TV-sendte utspørringer.

* Denne uken innledes de offentlige utspørringene med flere vitner som tidligere har forklart seg bak lukkede dører. Blant dem er fungerende ambassadør i Ukraina, William Taylor (onsdag), hans forgjenger Marie Yovanovitch (fredag) og statssekretær i utenriksdepartementet George Kent (onsdag).

* Etterretningskomiteen vil etter utspørringene sende sine funn til justiskomiteen, som skal beslutte om prosessen fortsetter. En avstemning i Representantenes hus om hvorvidt det skal innledes riksrettsprosess, kan bli holdt før jul.

* Det er Representantens hus som står for etterforskningen i en riksrettsprosess, mens det er Senatet som kommer med en kjennelse. I Senatet har Trumps eget parti, Republikanerne, flertall.ke etterretningstjenestene og påfølgende lekkasjer til pressen.

* 24. september kunngjorde demokraten Nancy Pelosi at det innledes en etterforskning i Representantenes hus som kan føre til at Trump blir stilt for riksrett.

* Etterforskningen foregår i tre komiteer: etterretningskomiteen, utenrikskomiteen og tilsyns- og reformkomiteen. Siden 3. oktober har rundt tolv vitner forklart seg bak lukkede dører.

* 31. oktober vedtok Representantenes hus å formalisere etterforskningen, noe som åpner for offentlige og TV-sendte utspørringer.

* Denne uken innledes de offentlige utspørringene med flere vitner som tidligere har forklart seg bak lukkede dører. Blant dem er fungerende ambassadør i Ukraina, William Taylor (onsdag), hans forgjenger Marie Yovanovitch (fredag) og statssekretær i utenriksdepartementet George Kent (onsdag).

* Etterretningskomiteen vil etter utspørringene sende sine funn til justiskomiteen, som skal beslutte å gå videre med prosessen. En avstemning i Representantenes hus om hvorvidt det skal innledes riksrettsprosess, kan bli holdt før jul.

* Det er Representantens hus som står for etterforskningen i en riksrettsprosess, mens det er Senatet som kommer med en kjennelse. I Senatet har Trumps eget parti, Republikanerne, flertall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:09 Riiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06 Engerdal-ordfører (51) død13:59 Norge med viktig VM-seier13:27 Russisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02 Trygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56 Sea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39 Veien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07 Brasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59 172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44 Arbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34 Politiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23 Enkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21 Johaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19 Klart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15 Et halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04 Norske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46 Magnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36 Helleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26 Mann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00 Pelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56 To personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:47 Uvær og glatte veier skaper utfordringer i trafikken i Sør-Norge08:34 Titall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29 Serbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25 Mann (45): – Jeg føler så mye skam08:01 Rouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36 Malta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31 Hergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23 Minst 43 døde i brann i India06:20 Biler brant i Oslo06:18 Enebolig brant i Sykkylven06:00 Sjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58 Dette skjer i dag05:49 Dette skjedde i natt05:04 Israel besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12 Zuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04 Ansatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35 Nord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02 Utvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke02:52 To regnskogsforkjempere drept i Brasil01:36 Ousland: – Den vanskeligste turen jeg har gjort01:28 Ukraina og IMF enige om nye milliarder i bistand00:56 Anthony Joshua tok tilbake tungvektstitlene etter seier over Andy Ruiz jr.00:23 Fylkesordfører krever at regjeringen tar grep i luftambulansesaken22:57 Fall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54 Tåregass mot demonstranter i Paris22:20 Støre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38 Pallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24 Sundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57 Carlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24 Solskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56 Nedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59 Haaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47 SOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46 Brødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37 Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58 Liverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44 Grete Roede er død17:31 Stjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29 Nedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17 Mistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47 Gravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38 Fem ambulansefly satt på bakken16:11 Lillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53 Israel: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49 Droneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11 Putin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02 Riiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40 Miljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38 Mann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37 Polfarer Mike Horn falt ned i råk14:11 Overlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08 Vitne har meldt seg i Tromsø14:00 Bolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46 Spektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43 Ronny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36 Nobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20 Iran utveksler spiondømt fange med USA13:19 Svensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51 Politiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39 Ordføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35 Ingen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17 46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48 Johaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27 – Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57 Homoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40 25 demonstranter drept i Bagdad10:35 NSBs navnebytte kan bli billigere10:11 Kilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08 Én av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34 Dansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51 Björk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36 Reidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00 Hoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09 Evo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01 Indisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25 Mange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13 Strømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02 Hergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55 Flere naust totalskadd i brann i Arna
Siste nytt
14:09SportRiiber vant igjen - tok sin femte strake kombinert-seier14:06NorgeEngerdal-ordfører (51) død13:59SportNorge med viktig VM-seier13:27SportRussisk storeslem sørget for dobbelt stafettseier i Lillehammer13:02Helse og livsstilTrygve var «han høye» – én dag fikk han nok12:56NorgeSea King-helikopter brukte rotoren for å redde fiskebåt i nød12:39PolitikkVeien videre etter Trump-valget: – Jeg er veldig bekymret12:07SportBrasils miljøminister ber om hjelp for å stanse avskoging11:59Penger172.000 nordmenn regner med å feire jul på kreditt11:44PolitikkArbeiderpartiet og SV krever sletting av klimakvoter11:34NorgePolitiet etterlyser vitner etter påkjørsel i Sandnes11:23SportEnkel seier til Jakob Ingebrigtsen i U20-klassen i EM i terrengløp11:21SportJohaug peker på Weng som fast ankerkvinne10:19NorgeKlart for ny behandling av Baneheia-saken i gjenopptakelseskommisjonen10:15VerdenEt halvår med uro i Hongkong: Demonstranter gjør opp status10:04VerdenNorske London-studenter: – Vondt i magen av brexit09:46SportMagnus Carlsen er Norges beste i Fantasy Premier League09:36SportHelleland: – Vi må støtte Russland-utestengelse09:26NorgeMann alvorlig skadd etter bilulykke i Grimstad09:00NorgePelsdyrbonde tror rapport om Mattilsynet kan hive bensin på bålet08:56NorgeTo personer lettere skadd etter å ha blitt reddet fra skjær ved Farsund08:47NorgeUvær og glatte veier skaper utfordringer i trafikken i Sør-Norge08:34VerdenTitall pågrepet i Hongkong for besittelse av skytevåpen08:29SportSerbia med klar seier over Sør-Korea - Nederland feilet mot Tyskland08:25PengerMann (45): – Jeg føler så mye skam08:01VerdenRouhani mener statsbudsjettet viser motstand mot sanksjonene07:36VerdenMalta: Statsministerens stabssjef avhørt på nytt etter drap på journalist06:31SportHergeirsson tenker lite OL: – Det smarteste er å snakke om neste kamp06:23VerdenMinst 43 døde i brann i India06:20NorgeBiler brant i Oslo06:18NorgeEnebolig brant i Sykkylven06:00SportSjefen antyder tidlig juleferie for ryggplaget Sundby05:58NorgeDette skjer i dag05:49NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenIsrael besvarte raketter med bomber mot Gaza04:12SportZuccarello scoret, men Wild tapte likevel for Hurricanes04:04NorgeAnsatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten03:35VerdenNord-Korea sier de har gjennomført en «veldig viktig test»03:02NorgeUtvidet jakt skal hindre spredning av skrantesyke02:52VerdenTo regnskogsforkjempere drept i Brasil01:36NorgeOusland: – Den vanskeligste turen jeg har gjort01:28VerdenUkraina og IMF enige om nye milliarder i bistand00:56SportAnthony Joshua tok tilbake tungvektstitlene etter seier over Andy Ruiz jr.00:23NorgeFylkesordfører krever at regjeringen tar grep i luftambulansesaken22:57SportFall spolerte karrierebeste for Lie i Lake Louise22:54VerdenTåregass mot demonstranter i Paris22:20PolitikkStøre: – Nok en gang ringer alarmklokkene for luftambulansen21:38SportPallen glapp for Sejersted, Feuz-knockout i USA21:24SportSundby vet hva som feiler ham: – Full krise hvis jeg ikke får orden på det20:57SportCarlsen reddet remis mot Aronian: – Et fryktelig parti20:24SportSolskjær-bragd da Manchester United slo byrival City på bortebane19:56SportNedtur for Nordlie i LSK-comebacket – tapte borte mot gamleklubben Start18:59SportHaaland scoret igjen i Salzburg-storseier18:47VerdenSOHR: 20 sivile drept i luftangrep i Syria18:46SportBrødrene Bø sikret norsk seier på stafetten i Östersund18:37NorgeKvinne alvorlig skadd i påkjørsel i gangfelt: Sjåfør stakk fra stedet17:58SportLiverpools elleville rekke uten tap fortsetter – knuste Bournemouth 3-017:44NorgeGrete Roede er død17:31SportStjerneforfall i Lillehammer-stafettene17:29SportNedtur for hopperne i Russland – beste norske på 12.-plass17:17PolitikkMistanke om russisk innblanding i valgkampen i Storbritannia16:47NorgeGravemaskin påkjørt av godstog i Nordland – en person omkom16:38NorgeFem ambulansefly satt på bakken16:11SportLillehammer-dødaren Bolsjunov risikerer å bli utestengt15:53VerdenIsrael: Vi vil bombe Iran for å hindre planer om atomvåpen om nødvendig15:49VerdenDroneangrep mot hjemmet til mektig irakisk sjialeder15:11VerdenPutin diskuterte båndet til Hviterussland – demonstranter viste avsky15:02SportRiiber med enkel kombinert-seier på Lillehammer14:40PolitikkMiljøkamp, mangfold og reformer preget Grandes tale på Venstres landsstyremøte14:38NorgeMann omkom i snøscooterulykke i Gauldal14:37PolitikkPolfarer Mike Horn falt ned i råk14:11SportOverlegen Maren Lundby-seier i sesongens første renn14:08NorgeVitne har meldt seg i Tromsø14:00SportBolsjunov vant i Lillehammer - norsk duo på pallen13:46SportSpektakulært syn: Her setter fansen verdensrekord13:43SportRonny Johnsen og John Arne Riise møtes til trenerduell i 202013:36VerdenNobelprisvinnere: Det er utrolig viktig å håndtere klimaendringene13:20VerdenIran utveksler spiondømt fange med USA13:19SportSvensk avis: – Johaug hadde vunnet selv med majones under skiene12:51NorgePolitiet fant hund i plastpose i bekk i Asker12:39PolitikkOrdføreropprør mot Siv Jensens skattereform12:35NorgeIngen nye pågripelser etter skyteepisode i Trondheim12:17Norge46-åring tiltalt for drapsforsøk på tilfeldig kvinne i Oslo11:48SportJohaug har finsiktet Klæbo i jakten på å bli enda bedre11:27Penger– Om noen år er det kun utenlandske banker som kan drive med forbrukslån i Norge10:57PolitikkHomoterapi: MDG ber partiene fristille sine folkevalgte10:40Verden25 demonstranter drept i Bagdad10:35NorgeNSBs navnebytte kan bli billigere10:11VerdenKilde: USA gjenopptar samtaler med Taliban10:08MotorÉn av tre innrømmer: Tror de har kjørt med promille09:34SportDansk øl-jubel og tårer før Norge-duell: – Vi forbereder oss på slagsmål08:51VerdenBjörk: Greta Thunberg kommer til å forandre verden08:36PolitikkReidulf (17) fikk øye på noe rart: Norges ukjente sovjet-drama08:00SportHoppsjefen: – Vi har fått vår Northug og Bjørgen07:09VerdenEvo Morales til Cuba for medisinsk behandling07:01VerdenIndisk kvinne anmeldte menn for voldtekt – døde etter å ha blitt satt fyr på06:25NorgeMange trafikkuhell på glatte veier på Østlandet06:13VerdenStrømleverandør må ut med 120 milliarder i forlik etter branner i California06:02SportHergeirsson innrømmer feilvurdering, Gigstad Fauske kan bli VM-joker05:55NorgeFlere naust totalskadd i brann i Arna
Populært