Bolivias regjering beskylder opposisjonen for kupplaner

Bolivias opposisjonsleder Carlos Mesa gjentok søndag forslaget om at det bør skrives ut nyvalg for å løse opp i krisen som har oppstått etter valget i landet for to uker siden. Foto: Juan Karita/ AP/ NTB scanpix
Bolivias opposisjonsleder Carlos Mesa gjentok søndag forslaget om at det bør skrives ut nyvalg for å løse opp i krisen som har oppstått etter valget i landet for to uker siden. Foto: Juan Karita/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen i Bolivia beskylder opposisjonen i landet for å forberede et statskupp og oppfordre til blodsutgytelser etter misnøyen over valgresultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Evo Morales vant første valgrunde i Bolivia med akkurat nok stemmer til å slippe en valgrunde nummer to, men resultatet har vært omstridt. Situasjonen i landet har siden vært ustabil.

Søndag gjentok opposisjonsleder Carlos Mesa sin oppfordrer til Morales om å utskrive nyvalg etter stridighetene om utfallet av valget 20. oktober. Han sa at hans støttespillere vil forbli i gatene inntil en løsning på krisen er lagt fram.

En annen opposisjonsleder, Luis Fernando Camacho i Santa Cruz-regionen, sa lørdag at Morales hadde en frist på 48 timer til trekke seg. Han oppfordret videre landets militære til «å stille seg på folkets side» i denne konflikten. Landets væpnede styrker har så langt stilt seg nøytrale etter valget.

– De vil at mennesker skal bli drept av politiet og militæret, sa Morales i et fjernsynsintervju.

Landets innenriksminister, Carlos Romero, omtalte utspillet som at et statskupp var under planlegging og underbygget det med at regjeringen hadde etterretningsopplysninger om at en voldelig konfrontasjon er i ferd med å bli forberedt.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy