Bolivias regjering beskylder opposisjonen for kupplaner

Bolivias opposisjonsleder Carlos Mesa gjentok søndag forslaget om at det bør skrives ut nyvalg for å løse opp i krisen som har oppstått etter valget i landet for to uker siden. Foto: Juan Karita/ AP/ NTB scanpix
Bolivias opposisjonsleder Carlos Mesa gjentok søndag forslaget om at det bør skrives ut nyvalg for å løse opp i krisen som har oppstått etter valget i landet for to uker siden. Foto: Juan Karita/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Bolivia beskylder opposisjonen i landet for å forberede et statskupp og oppfordre til blodsutgytelser etter misnøyen over valgresultatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Evo Morales vant første valgrunde i Bolivia med akkurat nok stemmer til å slippe en valgrunde nummer to, men resultatet har vært omstridt. Situasjonen i landet har siden vært ustabil.

Søndag gjentok opposisjonsleder Carlos Mesa sin oppfordrer til Morales om å utskrive nyvalg etter stridighetene om utfallet av valget 20. oktober. Han sa at hans støttespillere vil forbli i gatene inntil en løsning på krisen er lagt fram.

En annen opposisjonsleder, Luis Fernando Camacho i Santa Cruz-regionen, sa lørdag at Morales hadde en frist på 48 timer til trekke seg. Han oppfordret videre landets militære til «å stille seg på folkets side» i denne konflikten. Landets væpnede styrker har så langt stilt seg nøytrale etter valget.

– De vil at mennesker skal bli drept av politiet og militæret, sa Morales i et fjernsynsintervju.

Landets innenriksminister, Carlos Romero, omtalte utspillet som at et statskupp var under planlegging og underbygget det med at regjeringen hadde etterretningsopplysninger om at en voldelig konfrontasjon er i ferd med å bli forberedt.