Tidligere Trump-rådgiver vitnet: Mener presidenten ikke gjorde noe ulovlig

Tidligere Trump-rådgiver Tim Morrison, her på vei inn for å vitne, regnes som en hauk i sikkerhetspolitikken og har tidligere vært sentral i Republikanernes partiapparat. Foto: Pablo Martinez Monsivais, AP / NTB scanpix
Tidligere Trump-rådgiver Tim Morrison, her på vei inn for å vitne, regnes som en hauk i sikkerhetspolitikken og har tidligere vært sentral i Republikanernes partiapparat. Foto: Pablo Martinez Monsivais, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere Trump-rådgiver Tim Morrison vitnet torsdag i riksrettsprosessen mot president Donald Trump. Han mener Trump ikke har gjort noe ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morrison var Trumps rådgiver i russiske og europeiske saker, men gikk av dagen før han stilte til høring.

Bakgrunnen for riksrettsprosessen er beskyldningene om at Trump skal ha forsøkt å presse Ukraina til å etterforske tidligere visepresident Joe Biden, som er en av favorittene til å bli Demokratenes presidentkandidat i 2020.

En telefonsamtale mellom Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er en sentral del av etterforskningen.

– Jeg ønsker å være tydelig, jeg var ikke bekymret for at noe ulovlig ble diskutert, sa Morrison med henvisning til telefonsamtalen.

Morrison bekreftet i sitt vitnemål opplysningene som William Taylor, USAs fungerende ambassadør til Ukraina, kom med i sin forklaring forrige uke.

Taylor fastslo at han og Morrison har hatt flere telefonsamtaler der de tok opp bekymringer knyttet til Trump-administrasjonens Ukraina-tilnærming.

Tim Morrison er den første politisk utnevnte medarbeideren i Det hvite hus som vitner i riksrettsgranskningen.

Han regnes som en hauk i sikkerhetspolitikken og har tidligere vært sentral i Republikanernes partiapparat. Han samarbeidet tett med John Bolton, som nylig trakk seg som Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Det er Representantens hus som står for etterforskningen i en riksrettsprosess, mens det er Senatet som kommer med kjennelse.

Representantenes hus har vedtatt å formalisere riksrettsprosessen mot Trump, som har svart med å kalle det den største heksejakten i USAs historie.

Personvernpolicy