Trump kritiserer Johnsons brexitavtale

<p>President Donald Trump er ikke fornøyd med Boris Johnsons brexitavtale. Foto: Tracy Glantz / The State via AP / NTB scanpix</p>
President Donald Trump er ikke fornøyd med Boris Johnsons brexitavtale. Foto: Tracy Glantz / The State via AP / NTB scanpix

President Donald Trump kritiserer Boris Johnsons brexitavtale og sier den gjør det umulig for USA å inngå en handelsavtale med Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump kom med uttalelsen i radiostasjonen LBC torsdag.

– Denne avtalen … Du kan ikke gjøre det, du kan ikke handle. Vi kan ikke inngå en handelsavtale med Storbritannia, sa Trump da han ble intervjuet av Nigel Farage, en av frontfigurene i brexitkampanjen og leder av Brexit Party. Han er også en nær alliert av den amerikanske presidenten.

Trumps uttalelse står i sterk kontrast til hva han har antydet tidligere. I september sa han at han jobbet tett med Johnson for å få til en «fantastisk handelsavtale» idet Storbritannia går ut av EU.

Boris Johnson og EU ble enige om en ny brexitavtale 17. oktober. Etter flere runder der avtalen først ble nedstemt, ble avtalen til slutt vedtatt av Underhuset 22. oktober.

Det var likevel ikke nok til at Johnson har klart å holde sitt løfte om at Storbritannia skulle forlate EU 31. oktober uansett. Etter å ha gått på nederlag etter nederlag i Underhuset, har Johnson og resten av regjeringen motvillig gått med på å utsette brexit. Ny dato blir trolig 31. januar.

Samtidig har den britiske statsministeren lyst ut nyvalg 12. desember.

Personvernpolicy