Dommen i SIAN-rettssaken er utsatt

Oslo 20191021. Nestleder i Sian, Fanny Bråten, er tiltalt for å ha spredt hatefulle ytringer. Mandag startet rettsaken i Oslo tingrett. Adovkat Sidra Bhatti er forsvarer for Bråten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Oslo 20191021. Nestleder i Sian, Fanny Bråten, er tiltalt for å ha spredt hatefulle ytringer. Mandag startet rettsaken i Oslo tingrett. Adovkat Sidra Bhatti er forsvarer for Bråten. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Domsavsigelsen i rettssaken der SIAN-lederne Lars Thorsen og Fanny Bråten er tiltalt for hatefulle ytringer er utsatt med en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var opprinnelig at dommen skulle komme fredag denne uken, men Oslo tingrett opplyser til NTB at domsavsigelsen nå er utsatt til 8. november.

– Det er ingen spesiell grunn annet at det noen ganger tar lengre tid enn ventet, sier kommunikasjonsrådgiver John Vige Pedersen i Oslo tingrett til NTB.

Rettssaken mot Stopp islamiseringen av Norges (SIAN) leder Lars Thorsen og nestleder Fanny Bråten fant sted i Oslo tingrett mandag og tirsdag i forrige uke.

De to sto tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i SIAN-brosjyrer som ble delt ut i Oslo i fjor sommer.

Bråten var også tiltalt for å ha kalt muslimer «morderzombier og seksualpredatorer» og for å ha kalt islam en «tilbakestående kultur» under en appell på Eidsvolls plass foran Stortinget i september i fjor.

Aktor la ned påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for Thorsen, mens han ba om 45 dagers ubetinget fengsel for Bråten.

Personvernpolicy