Mot ny valgrunde i Uruguay

Presidentkandidat Daniel Martínez leder koalisjonen Bred Front i Uruguay og vinner trolig første runde av valget i landet. Det er likevel ikke med klar nok margin til å unngå en valgrunde til. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB scanpix
Presidentkandidat Daniel Martínez leder koalisjonen Bred Front i Uruguay og vinner trolig første runde av valget i landet. Det er likevel ikke med klar nok margin til å unngå en valgrunde til. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det går mot valgseier for den sittende venstreledede koalisjonen Bred Front i Uruguay, men partiet har trolig ikke klar nok margin til å unngå en ny valgrunde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 92 prosent av stemmene telt opp, får koalisjonen og presidentkandidat Daniel Martínez 38,8 prosent av stemmene. Hovedmotstander, konservative Luis Lacalle Pou, får en oppslutning på 28,3 prosent.

Bred Front ser også ut til å miste flertallet i nasjonalforsamlingen.

For å vinne etter første valgrunde i Uruguay må en kandidat få over 50 prosent av stemmene.

Kandidatene som kom på tredje- og fjerdeplass i valget, liberale Ernesto Talvi og den høyreekstreme nasjonalisten Guido Manini Rios, har sagt at de vil støtte Lacalle Pou i neste valgomgang.

Andre runde i valget på ny president og nasjonalforsamling i landet er satt til 24. november.

Bred Front har hatt makten i Uruguay i over 14 år. Den sittende presidenten, 79 år gamle Tabaré Vázquez, opplyste i august at han har fått påvist lungekreft.

Han kunne uansett ikke stilt til gjenvalg fordi han allerede har sittet i to perioder, fra 2005 til 2010, og på nytt fra 2015. Vázquez sitter som president til mars neste år, når den nyvalgte presidenten overtar embetet.

Personvernpolicy