Nesvik og Røe Isaksen skal diskutere handel i Kina

<p>Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. snakker med pressen etter møte med formann for Kinas Folkekongress, Li Zhanshu i representasjonsboligen.</p>
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. snakker med pressen etter møte med formann for Kinas Folkekongress, Li Zhanshu i representasjonsboligen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og fiskeriminister Harald Tom Nesvik (Frp) reiser til Kina til uka for å diskutere handel med kinesiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røe Isaksen skal møte viseminister Wang Shouwen i det kinesiske handelsdepartementet, og skal blant annet delta på Norway-Asia Business Summit i Shanghai, som arrangeres av norsk næringsliv.

– Kina er Norges viktigste handelspartner i Asia. Med sine 1,4 milliarder innbyggere er landet et viktig marked for norske bedrifter, sier han i en melding.

Fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik skal delta på en av verdens største sjømatmesser, China Fisheries & Seafood Expo, med den kinesiske viselandbruksministeren Yu Kangzhen som vertskap.

Nesvik skal også møte viseminister Zhang Jiwen i den kinesiske tolladministrasjonen. Temaet for møtet er utvikling i bilateral handel for sjømat mellom Kina og Norge.

Da den kinesiske tollministeren besøkte Norge i mai signerte fiskeriministeren en lakseavtale og en avtale om handel med fiskemel- og olje som inngår i fôrproduksjon med den kinesiske ministeren.

Personvernpolicy