Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp

Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent å levert fiktive reiseregninger. Her er han fotografert under Frps landsmøte i fjor.
Mazyar Keshvari (Frp) har erkjent å levert fiktive reiseregninger. Her er han fotografert under Frps landsmøte i fjor. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari melder seg ut av Fremskrittspartiet samme dag som han møter i retten for grovt bedrageri. Klokt, mener Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er med tungt hjerte jeg har meldt meg ut av Frp, sier Keshvari i en pressemelding.

Han skriver videre at han angrer på det han har gjort og ønsker å gjøre opp for seg.

– Dessverre kan jeg ikke gjøre det gale jeg har gjort, ugjort, uansett hvor inderlig jeg skulle ønske det. Det jeg derimot kan gjøre, er det jeg har gjort fra første stund i denne saken, nemlig å erkjenne de feil jeg har begått, bidra til å oppklare omfanget og tilbakebetale det jeg urettmessig har fått utbetalt. Og ikke minst ta fullt ut konsekvensene ved både å trekke meg fra samtlige verv, og melde meg ut av partiet, skriver han videre.

Det er en klok beslutning, mener Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

– Det han har gjort, har rammet både ham selv, men også tilliten til Stortinget og til politikere. For kollegiet vårt har saken vært svært krevende. Derfor er vi glade for at Keshvari fullt ut erkjenner alvoret i sine handlinger og tar ansvar for å gjøre opp for seg, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Keshvari er for tiden sykmeldt, og det er Carl I. Hagen som møter på Stortinget i hans sted. Når Keshvari kommer tilbake, vil Frps stortingsgruppe dermed ha én representant mindre.

Keshvari i retten: – En av de tyngste og mest skambelagte dagene i mitt liv

Vil tilstå

Bedragerisaken mot Keshvari avvikles fredag. Påtalemyndigheten har varslet at det vil bli lagt ned påstand om halvannet års ubetinget fengsel. Ettersom det er en tilståelsessak, har retten bare satt av en halv dag til saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

Advokat John Christian Elden, Keshvaris forsvarer, sier til NTB at hans klient er innstilt på å få avsluttet saken og ta sin straff.

– Men straffeforslaget på ett år og seks måneders fengsel er helt hinsides, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Keshvari-saken for retten – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget

Sykmeldt

Det var i fjor det ble avdekket at Keshvari systematisk hadde levert fiktive reiseregninger til Stortinget. Avisen dokumenterte da at Frp-politikeren hadde levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner gjennom en toårsperiode.

I september bekreftet John Christian Elden at Keshvari hadde erkjent å ha mottatt nesten en halv million kroner i perioden 2014–2018. Pengene er nå tilbakebetalt.

Keshvari, som har beklaget og innrømmet å ha fått utbetalinger han ikke skulle hatt, har vært sykmeldt siden oktober i fjor.

I februar ble han pågrepet i hjemmet sitt i Rælingen i Akershus og siktet for grove trusler. Det ble gjort beslag av våpen i forbindelse med pågripelsen. Han har ikke erkjent straffskyld i denne saken, som etterforskes uavhengig av bedragerisaken.