Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført

Video: En ny utmeldingsavtale mellom Storbritannia og EU er klar. Partene er enige i Brussel, men i London venter problemer for statsminister Boris Johnson. Video: AP, Redigering: Silje Robertsen/ Julie Vissgren
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias statsminister Boris Johnson oppfordrer de folkevalgte i London innstendig til å samle seg bak det han kaller en utmerket brexitavtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan levere en ekte brexit som innfrir våre mål, sier Johnson under en pressekonferanse i Brussel.

Både Johnson og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker møtte torsdag pressen etter at det ble klart et EU og Storbritannia har blitt enige om en ny brexitavtale.

– Jeg håper virkelig at de folkevalgte i Westminster vil komme sammen for å få brexit gjennomført, for å få denne utmerkede avtalen over linjen og levere uten flere forsinkelser, sier Johnson.

– Ikke behov for noen utsettelser

– Vi har en avtale, og da er det ikke behov for noen utsettelser, sier Juncker og fortsetter:

– Avtalen handler ikke om oss, men om folket og fred, og jeg ser fram til å fortsette samtalene med Boris om det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritannia, som likevel ikke bare gleder seg over utviklingen.

– Jeg synes brexit er trist

– Jeg er glad for at vi fikk en avtale, men jeg synes brexit er trist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johnson legger vekt på at avtalen vil gi beskyttelse for Nord-Irland. Han sier også den betyr at Storbritannia kan ta egne beslutninger om sin fremtid, sine grenser og sine lover.

Ledelsen i Labour, DUP og Liberaldemokratene sier alle nei til brexitavtalen Johnson har forhandlet fram med Brussel.

Den nye avtaleteksten ble ferdig onsdag kveld og fikk den endelige godkjenningen i en telefonsamtale mellom Johnson og Juncker torsdag formiddag.