Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder

Venstrekvinnelaget ønsker statssekretær Sveinung Rotevatn (V) som ny partileder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Venstrekvinnelaget ønsker statssekretær Sveinung Rotevatn (V) som ny partileder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unge Venstre, Venstrekvinnelaget og Liberale studenter mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør overta for Trine Skei Grande som partileder i Venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Styret i Venstrekvinnelaget har spilt inn Sveinung som fremtidig leder og Guri Melby som 1. nestleder. Vi mener de to har kvaliteten som skal til for å løfte Venstre, skriver nestleder Oda Scheel i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og sitter dessuten i partiets sentralstyre. Også stortingsrepresentant Melby sitter i dag i sentralstyret.

Venstre-kvinnene er tydelige på at de ønsker at Rotevatn skal ta over til våren, uavhengig av om nåværende partileder Trine Skei Grande vil fortsette.

Får støtte av Unge Venstre og Liberale studenter

Tidligere tirsdag ble det kjent at også Unge Venstre har spilt inn Rotevatn som ny leder og Guri Melby som første nestleder.

– Begge har vist at de er tydelige i viktige politiske spørsmål for Venstre, blant annet en offensiv klimapolitikk hvor vi kutter klimagassutslipp raskt, og en human ruspolitikk, sa Unge Venstres nestleder Kjersti Konstanse Løfors til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liberale studenter støtter forslaget med Rotevatn som ny leder, men de har ennå ikke spilt han inn.

– Vi støtter forslaget fra Unge Venstre med Rotevatn som ny leder og Guri Melby inn som nestleder. Det vil være sunt med et skifte nå. I en situasjon der både Trine og Sveinung stiller som lederkandidater, vil vi støtte Sveinung Rotevatn, sier Amanda H. Rygg til VG. Hun er landsstyremedlem i Venstre og leder i Liberale studenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stiller seg til disposisjon

Guri Melby sa sent tirsdag ettermiddag til TV 2 at hun stiller seg til disposisjon for Venstres valgkomité, men hun ønsket ikke å utdype om hun ønsker ledervervet eller andre verv i partiet.

Rotevatn har ikke ønsket å kommentere Unge Venstres innspill.

– Det er frist for å melde tilbake til valgkomiteen førstkommende søndag, og det skal jeg selvsagt gjøre, skrev han i en sms til NTB tidligere tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frist søndag

Dagens partiledelse har frist til 20. oktober med å gi valgkomiteen beskjed om hvorvidt de ønsker gjenvalg eller ikke.

I dag sitter parlamentarisk leder Terje Breivik og klimaminister Ola Elvestuen i ledelsen sammen med Grande. Abid Raja er også sett på som en aktuell kandidat for partiledelsen.

Grande har ledet partiet siden 2010, mens Elvestuen og Breivik har hatt sine verv siden henholdsvis 2008 og 2012. Partilederen varslet allerede valgnatten at hun ønsker gjenvalg, mens ingen av de to nestlederne foreløpig har sagt offentlig om de ønsker gjenvalg eller ikke.