Alt om valget
Følg valget:

Flertallet kastet styret i FNB Sandnes – styret nekter å gå av

Det er uro i FNB Sandnes etter det ekstraordinære årsmøtet tirsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Det er uro i FNB Sandnes etter det ekstraordinære årsmøtet tirsdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under et ekstraordinært årsmøte i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Sandnes stemte flertallet for å kaste styret, men styret nektet å gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et flertall på 14 mot 10 stemte tirsdag kveld for mistillit til styret, men styret nektet å trekke seg. De viste, ifølge Stavanger Aftenblad , til FNB Sandnes' vedtekter.

– De nåværende tillitsvalgte valgte, på tross av mistilliten, å benytte seg av vedtektenes paragraf 3 som sier at de «kan kreve å sitte i sine verv frem til 2023», og ønsker derfor ikke på nåværende tidspunkt å vike sete, heter det i en uttalelse fra styret via en advokat.

Den tidligere styrelederen Bob Roth, som ba styret om å kalle inn til møtet, reagerte på at styret nektet å tre av.

– Det som har skjedd i dag, er uhørt. Vedtektene som ble laget, gjaldt for dem som deltok i fjor. De kan ikke brukes på et nytt valgt styre, fordi vedtektene ble satt i fjor, sa han etter at møtet ble hevet.

FNB-leder Frode Myrhol sier at han ikke er overrasket over flertallets beslutning, men at han er sjokkert over at styret bruker vedtekter for å bli sittende.

– Det hører ikke hjemme noen plass. Det er merkelig at noen som ikke har tillit blant medlemmene i en organisasjon påberoper seg retten til å sitte videre, sier Myrhol.