Organisasjoner som jobber for atomnedrustning, mister 6 av 10 millioner kroner i støtte

I statsbudsjettet for 2020 kuttes støtten til organisasjoner som jobber for atomnedrustning, med 6 millioner kroner. Her mottar leder Beatrice Fihn i ICAN Nobels fredspris i 2017 for kampanjens arbeid for nedrustning.
I statsbudsjettet for 2020 kuttes støtten til organisasjoner som jobber for atomnedrustning, med 6 millioner kroner. Her mottar leder Beatrice Fihn i ICAN Nobels fredspris i 2017 for kampanjens arbeid for nedrustning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Organisasjoner som jobber for atomnedrustning, tildeles 4 millioner kroner i statsbudsjettet for 2020. De mister dermed 6 millioner kroner i støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kuttet gjelder blant annet Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN).

– Dersom dette kuttet opprettholdes, står flere organisasjoner og kampanjen ICAN i fare for å måtte legge ned arbeidet, heter det i en uttalelse fra ICAN Norge.

Kampanjen vant Nobels fredspris i 2017.

I tillegg til ICAN omfatter kuttene Norske leger mot atomvåpen, Nei til Atomvåpen (NTA), Norges Fredsråd og Norsk Folkehjelp.

– 4 millioner kroner er altfor lite i en tid der faren for bruk av atomvåpen er større enn under den kalde krigen, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp.

– At regjeringen øker bevilgningen til Human Rights Service, men reduserer støtten til arbeid med fred og nedrustning, er rystende, sier daglig leder Anja Lillegraven i Norske leger mot atomvåpen.

Personvernpolicy