TV 2: Hadia Tajik blir finanspolitisk talsperson

<p>Hadia Tajik får oppfylt sitt ønske om å ta over vervet som Trond Giske hadde da han gikk av, ifølge TV 2s kilder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
Hadia Tajik får oppfylt sitt ønske om å ta over vervet som Trond Giske hadde da han gikk av, ifølge TV 2s kilder. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nestleder Hadia Tajik får den viktige jobben som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, ifølge TV 2s kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tajik skal selv ha ytret ønske om å ta det fremtredende vervet som hennes tidligere nestlederkollega Trond Giske hadde fram til han måtte gå av på nyåret i fjor. Da han gikk av som nestleder stilte han også vervet som finanspolitisk talsperson til rådighet.

Rigmor Aasrud har bekledd vervet siden avgangen, men må nå tre til side, i og med at partileder Jonas Gahr Støre har etterkommet Tajiks ønske, ifølge kilder TV 2 har snakket med.

Les også: Hadia Tajik: Uaktuelt å snakke om regjeringssamarbeid med MDG nå

Det er valgkomiteen som innstiller, men i realiteten er det partiledelsen som avgjør før det blir avgjort i stortingsgruppa. Den formelle voteringen finner sted fredag morgen. Aasrud bytter verv med Tajik og tar dermed over som nestleder for arbeids- og sosialkomiteen.

Les også: Giske fikk advokatråd: Burde vurdere søksmål mot Ap

– Ingen i partiledelsen vil kommentere før saken er behandlet i stortingsgruppa, sier kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen for Aps stortingsgruppe til NTB.

Tajik blir parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsperson, mens den andre nestlederen, Bjørnar Skjæran, er gruppeleder for Ap på fylkestinget i Nordland, melder TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden