Rødt-representant i Trondheim nekter å ta imot full politikerlønn

– Det er absurd at jeg som medlem i formannskapet skal tjene nesten 900.000 kroner, sier Rødts nye formannskapsmedlem i Trondheim, Ragna Vorkinnslien.
– Det er absurd at jeg som medlem i formannskapet skal tjene nesten 900.000 kroner, sier Rødts nye formannskapsmedlem i Trondheim, Ragna Vorkinnslien. Foto: rødt.no/ NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødts Ragna Vorkinnslien vil nekte å ta imot hele lønna på 900.000 kroner når hun nå blir en del av formannskapet i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kommunevalget blir Vorkinnslien heltidspolitiker, skriver Adresseavisen. Det innebærer at hun vil få lønn som kommunalråd som utgjør 91 prosent av hva en stortingsrepresentant får. I dag er det 899.077 kroner. For Rødt-politikeren er det uaktuelt å ta imot en slik lønn.

– Det er absurd at jeg som medlem i formannskapet skal tjene nesten 900.000 kroner. Det er dobbelt så mye som en gjennomsnittslønn for en sykepleier i Trondheim. Det fins ingen argumenter som tilsier at det er riktig at jeg skal tjene dobbelt så mye som dem, sier Vorkinnslien til avisa.

Vorkinnslien vil få lønna enten hun vil eller ikke. Deler av lønna hennes vil derfor gå til partiet som partiskatt. Til den kassa bidrar allerede stortingsrepresentant og partileder Bjørnar Moxnes godt med deler av sin lønn på 988.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikt: Lekkasjer fra statsbudsjettet for 2020

I fjor ble 110.000 kroner fra Moxnes' stortingslønn overført til partikassa.

– Det skal ikke være lønna som gjør at folk har lyst å være folkevalgte. Det skal være fordi de vil representere velgerne sine. Når lønna blir for høy, blir de maktpolitikere, som er mer opptatt av å beholde posisjonene sine, enn hvordan folk har det, sier Vorkinnslien.

Som enslig forsørger for to barn og med lang utdannelse kunne Vorkinnslien godt hatt bruk for den økte lønnen.

– Men prinsippene er viktige, sier hun