Ap-topp kaller potensielt regjeringssamarbeid med MDG en «ikke-debatt»

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag mener at debatten om et mulig regjeringssamarbeid med MDG er en ikke-debatt og trekker fram et regjeringsalternativ med SV og Sp som en større sannsynlighet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag mener at debatten om et mulig regjeringssamarbeid med MDG er en ikke-debatt og trekker fram et regjeringsalternativ med SV og Sp som en større sannsynlighet. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag (Ap) mener et regjeringssamarbeid med MDG er en ikke-debatt og peker på SV og Sp som et mer realistisk alternativ.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av kommunevalget har debatten i partiet gått om et mulig samarbeid med Miljøpartiet De Grønne ved en eventuell valgseier i 2021. Basert på høstens valg og meningsmålinger vil trolig fem partier være med i kampen om makt og posisjoner ved en eventuell rødgrønn valgseier i 2021: Ap, SV, Senterpartiet, MDG og Rødt.

Ap-topper som Helga Pedersen, Espen Barth Eide og Raymond Johansen har åpnet for et tettere samarbeid med MDG også nasjonalt.

Fylkesordfører Sandvik mener imidlertid debatten om et mulig MDG-samarbeid er et Oslo-fenomen og sier at de ikke opplever en lignende debatt i Trøndelag, skriver Dagbladet.

– MDG er et bitte lite parti

Une Bastholm (t.h), Arild Hermstad (t.v.) jubler på valgvaken til Miljøpartiet De Grønne (MDG) på Sentralen i Oslo. MDG ble en av de store vinnerne i lokalvalget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Une Bastholm (t.h), Arild Hermstad (t.v.) jubler på valgvaken til Miljøpartiet De Grønne (MDG) på Sentralen i Oslo. MDG ble en av de store vinnerne i lokalvalget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– I Trondheim samarbeider Ap med MDG, og det går bra. Men MDG i de store byene er noe annet enn utenfor. I distriktene er MDG et bitte lite parti, sier Sandvik til avisen.

Viktige deler av fagbevegelsen har uttrykt sterk skepsis til et MDG-samarbeid. De mener deler av MDGs program ikke er forenelig med samarbeid, spesielt med tanke på at MDG har programfestet utfasing av oljenæringen i løpet av 15 år.

– SV og Sp har uttrykt ønske om å gå inn i regjering med oss og vil bygge en langsiktig plan for det. Vi må gjøre som vi gjorde i 2005. Det er viktig å avklare et realistisk regjeringsalternativ, og det er viktig å avklare hvor vi skal hen, sier Sandvik.