Ukraina-saken: Varslerrapport ventes å bli offentliggjort

Kongressbygningen i solnedgangen i Washington.
Kongressbygningen i solnedgangen i Washington. Foto: J. Scott Applewhite / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varslerrapporten som satte i gang Ukraina-saken i USA, kan bli offentliggjort i løpet av torsdag, melder amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offentliggjøringen kan skje torsdag morgen, amerikansk tid, opplyser tre anonyme kilder til CNN.

Sent onsdag kveld i Washington opplyste republikaneren Chris Stewart, som sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus, at det var åpnet for offentliggjøring av rapporten.

– Varslerens rapport er blitt nedgradert med minimale endringer, men er ennå ikke offentliggjort. Vi regner med at det vil skje i løpet av morgenen, sier den ene av de tre kildene til kanalen.

De uttalte seg etter at den republikanske representanten Chris Stewart i etterretningskomiteen i Representantenes hus onsdag kveld skrev på Twitter at rapporten fra en ikke navngitt ansatt i amerikansk etterretning er blitt nedgradert.

Varselet ble overlevert til Capitol Hill onsdag ettermiddag, noen timer etter at Det hvite hus offentliggjorde en utskrift fra en telefonsamtale datert 25. juli mellom president Donald Trump og hans ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj. I samtalen oppfordret Trump gjentatte ganger Zelenskyj til å starte gransking av tidligere visepresident Joe Biden og hans sønn.

– Dette er den største heksejakten i amerikansk historie, trolig i hele historien, sa Trump til pressefolk etter at utskriften var offentliggjort.

Kongressmedlemmer: Trump-varselet er urovekkende