Kongelig misnøye med Camerons avsløring

En kilde ved hoffet sier det ikke er i noens interesse at innholdet i samtaler mellom statsministeren – i dette tilfellet David Cameron – og dronningen blir offentlig kjent. Arkivfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
En kilde ved hoffet sier det ikke er i noens interesse at innholdet i samtaler mellom statsministeren – i dette tilfellet David Cameron – og dronningen blir offentlig kjent. Arkivfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske hoffet skal være lite fornøyd med at David Cameron forteller offentlig at han ba dronningen hjelpe til å hindre at skottene stemte for løsrivelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I memoarene som kommer ut til uken, skriver den tidligere statsministeren at han spurte om dronningen kunne «heve et øyenbryn» kort tid før folkeavstemningen i 2014.

Det har ikke kommet noen offisiell kommentar fra Buckingham Palace, men en kilde sier til BBC at Camerons avsløring ikke har falt i god jord.

– Det er ikke i noens interesse at samtaler mellom statsministeren og dronningen blir offentliggjort. Det gjør det svart vanskelig å bygge et godt forhold, sier kilden.

Få dager etter at Cameron ba dronning Elizabeth om hjelp til å holde Storbritannia samlet, gikk monarken ut og oppfordret folk til «å tenke svært nøye på fremtiden».