ABC Nyheter beklager: Solberg hadde allerede leiefly stående

PRIVATJET: Statsminister Erna Solberg lander på Gardermoen 20. august etter å ha avbrutt besøket på Island.
PRIVATJET: Statsminister Erna Solberg lander på Gardermoen 20. august etter å ha avbrutt besøket på Island. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter skrev onsdag at Erna Solbergs avbrutte islandstur på grunn av bombepengestriden innebar en ekstrakostnad til leie av fly. Det er feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter omtalte onsdag en faktura på drøyt 350.000 kroner for en chartret jet fra det danske selskapet Air Alsie, som statsministeren og hennes følge brukte på hjemreisen da hun 20. august måtte avbryte et opphold på Island, på grunn av bompengebråket mellom regjeringspartnerne Venstre og Frp.

Vi skrev at dette påførte skattebetalerne en ekstrakostnad på grunn av regjeringskrangelen.

Forholdet er at det ikke var noe kritikkverdig med leien av flyet, og at det avbrutte oppholdet tvert imot førte til lavere kostnader enn det ellers ville gjort.

Det var Statsministerens kontor som over påpeker uriktigheten overfor ABC Nyheter; at flyet var leid inn til hele turen, også til reisen til Island, og at et kortere opphold faktisk gjorde leien billigere enn dersom hun hadde fullført det planlagte oppholdet.

Statsministerens kontor er åpen om bruken av innleide fly.

ABC Nyheter beklager vi ikke undersøkte saken godt nok.