Grande håper Jensen slutter å bruke ordet «snikislamisering»

Jevnaker 20190918. Kulturminister Trine Skei Grande (V), finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under åpningen av Kistefos nye museumsbygg «The Twist». Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jevnaker 20190918. Kulturminister Trine Skei Grande (V), finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under åpningen av Kistefos nye museumsbygg «The Twist». Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siv Jensen og Trine Skei Grande sier at tonen mellom de to er god, men Grande sier hun forutsetter at Frp-lederen slutter å bruke ordet «snikislamisering».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har alltid vært venner, vi, sier Jensen til NTB før åpningen av det spektakulære museumsbygget The Twist på Kistefos onsdag ettermiddag.

Det bekrefter Grande. De siste utspillene fra Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja mot Fremskrittspartiet, og reaksjonene de har skapt i Frp, har satt regjeringssamarbeidet på en ny prøve. Tirsdag dro Venstre-lederen hjem fra Island for å roe situasjonen.

Les også: Raja: De Frp-erne som er såret, har jeg beklaget overfor

Grande med forutsetning

Grande forteller at hun i løpet av dagen blant annet snakket med Venstres sentralstyre. Nå håper hun at diskusjonen er over, og at Frp har lært noe.

– Jeg tror de skjønner hvilke følelser begrepsbruken rører opp i folk. Så håper jeg vi har lært av hverandre at vi ikke kan holde på slik fremover.

– Forventer du at Siv Jensen nå slutter å bruke ordet snikislamisering?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper det. Jeg forutsetter egentlig det, og jeg håper alle parter i regjering har lært noe av denne prosessen, svarer Grande til NTB.

Bakgrunn : Raja: Det stinker av Frps retorikk

– Vil ikke bruke mer tid på Raja

Kulturministeren deltok sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg under åpningen av museumsbygget The Twist.

Siv Jensen sier hun ikke ville bruke noe mer tid på å kommentere Raja, men heller på politikk og å få gjennomslag i regjeringen. Hun tar imidlertid avstand fra hetsen han har fått.

– Det syns jeg ingenting om. Jeg syns folk må tenke seg litt om med tanke på hva de skriver, sier Jensen.

Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke svare på spørsmål om konflikten på vei inn til åpningen. Tidligere onsdag var Solberg fåmælt og avviste at hun ville ta noen konkrete grep for å roe gemyttene.