Siv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre

Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande har igjen havnet på kollisjonskurs etter at Venstre-profilen Abid Raja nylig anklaget Frp for å ha kommet med «brun propaganda» i valgkampen.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande har igjen havnet på kollisjonskurs etter at Venstre-profilen Abid Raja nylig anklaget Frp for å ha kommet med «brun propaganda» i valgkampen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres Abid Raja anklaget Frp for å komme med «brun propaganda» og fikk støtte fra partileder Trine Skei Grande. Frp-leder Siv Jensen ber Grande rydder opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt klart at det er den interne uroen i Venstre som gjør at de nå vil skifte fokus fra egen politikk over på Frp. Men det er ikke akseptabelt at Trine Skei Grande går ut med støtte til Abid Raja. Hun har også blitt irettesatt av statsminister Erna Solberg (H), sier Jensen til NRK.

Etter valgresultatet på 3,9 prosent har flere Venstre-politikere krevd endringer i partiets ledelse.

Det var Frp-utspill om båtmigranter og snikislamisering i valgkampen som fikk Raja til å fyre løs.

Les også: Grande har ingen planer om å kaste kortene

– Da skal ikke lenger Venstre tie

– Vi skal si klart og tydelig fra hver gang Siv Jensen eller Sylvi Listhaug kommer med brun propaganda. Da skal ikke lenger Venstre tie. Å tie er å akseptere. Og jeg nekter i fortsettelsen å akseptere, sa Venstre-profilen.

Solberg sier hun er uenig i uttalelsene Frp kom med i valgkampen, men mener det likevel er feil å hevde at dette er brun propaganda.

– Frp er ikke et brunt parti som nører opp under rasisme, sier hun ifølge NRK.

Les også: Trine Skei Grande: – Det er en vekker for Venstre