MDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo

Arild Hermstad og Une Bastholm jubler på valgvaken til MDG på Sentralen i Oslo mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Arild Hermstad og Une Bastholm jubler på valgvaken til MDG på Sentralen i Oslo mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG inviterer Venstre i Oslo til samtaler om et mulig byrådssamarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen, bekrefter overfor Aftenposten at han allerede har tatt initiativ og invitert Venstre til en samtale.

– I valgkampen var Venstre et tydelig borgerlig parti og ville styre Oslo sammen med Høyre og Frp. Nå har de signalisert at de kan tenke seg å støtte et rødgrønt byråd. Venstre har snudd 180 grader. Det synes vi er veldig interessant, sier Wilhelmsen.

Kan skifte side

Siden 2015 har byrådet i Oslo hatt en skriftlig samarbeidsavtale med Rødt, som har sikret det rødgrønne byrådet flertall for budsjettene.

Tidligere denne uken åpnet imidlertid leder i Oslo Venstre, Hallstein Bjercke, i et intervju med Dagens Næringsliv for at partiet kan skifte side i Oslo-politikken.

Torsdag hadde Wilhelmsen en telefonsamtale med Bjercke. Samtalen var såpass positiv at MDG nå inviterer Venstre til en samtale om et mulig samarbeid.