Alt om valget
Følg valget:

Lan Marie Berg: Overrasket over reaksjonene på bomring-utspillet

Se det omstridte utsagnet fra talen her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

MDG-politikeren Lan Marie Berg fikk flengende kritikk da hun i seierstalen etter valget sa at hun elsket bomringen. Selv er hun overrasket over reaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er litt overrasket over at noen reagerer så sterkt nå, når vi i MDG i hele valgkampen har sagt at vi elsker bomringen fordi den gjør byene våre bedre å bo i, sier hun til Dagbladet.

Hun sier at utspillet ikke var av forakt eller manglende forståelse for dem som må betale i ringen, men av kjærlighet til en tryggere klode, til folk med månedskort, syklister, barn, eldre og syke.

– Ja, kanskje det er rart å si at man elsker et virkemiddel. Men for oss som elsker tanken på en grønnere, mer rettferdig og tryggere by, så er faktisk bomringen et av våre aller viktigste virkemidler, sier Berg.

Aktuelt: MDGs Lan Marie Berg fikk klart flest personstemmer i Oslo-valget

Berg har de siste dagene blitt utsatt for grov netthets og trusler for seierstalen. Men politikeren angrer ikke på det hun sa.

– Skal vi lykkes med målet om å bli verdens første utslippsfrie storby innen 2030, trenger vi enda flere som elsker bomringen, sier hun.

Kommentar: Derfor bør Lan Marie Berg se til kong Haakon VII – ikke Siv Jensen