Trump sa flere ville se på ham enn demokratenes debatt

President Donald Trump sa flere burde se på demokratenes presidentdebatt på TV, men la til at flere trolig valgte å se på ham da han talte i Baltimore torsdag kveld Foto: Jose Luis Magana/ AP/ NTB scanpix
President Donald Trump sa flere burde se på demokratenes presidentdebatt på TV, men la til at flere trolig valgte å se på ham da han talte i Baltimore torsdag kveld Foto: Jose Luis Magana/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump sa flere burde se på demokratenes presidentdebatt på TV, men la til at flere trolig valgte å se på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens de ti demokratene som kjempet om å bli presidentkandidat under neste års valg i USA kritiserte Trump sønder og sammen, talte presidenten for partifeller i Baltimore. Talen hans ble, i likhet med debatten i Houston, også overført på direktesendt TV.

Under talen sa Trump at folk burde se demokratenes debatt, men la til «at de trolig heller ser dette». Spøken framkalte allmenn munterhet blant partifellene i salen.

Før han reiste til Baltimore uttalte Trump til pressekorpset i Det hvite hus at han gjerne skulle fulgt debatten blant demokratene, men at han måtte nøye seg med å se en reprise.

I løpet av debatten har de håpefulle demokratene massivt angrepet Trump for hans politikk og for temaer som våpenkontroll, handelskrigen med Kina og for rasisme. Senator Kamala Harris kritiserte Trump nærmest i samtlige av sine innlegg og la mye av skylden for massakren i El Paso i august da 22 mennesker ble drept i en masseskyting.

– Trump trykket ikke på avtrekkeren, men han har i alle fall tvitret ut ammunisjonen, sa Harris, som høstet solid bifall fra salen med 3.500 tilhørere.