Alt om valget
Følg valget:

Frp-topper varsler oppvask og vil vurdere regjeringsdeltakelsen

Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal Frp, det eneste fylket der Frp gikk fram, sier partiet ikke sitter i regjering for enhver pris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal Frp, det eneste fylket der Frp gikk fram, sier partiet ikke sitter i regjering for enhver pris. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Frp skal evaluere valgkampen, er ett alternativ å gå ut av regjering, sier sentrale Frp-politikere til VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet (Frp) gjorde sitt dårligste kommune- og fylkestingsvalg på over 20 år. Nå mener flere Frp-topper at partiet må vurdere både politikken de fører og om Frp tjener på å sitte i regjering.

Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal, som ledet Frp-landsstyrets bompengeopprør, sier til VG at de skal ha en gjennomgang av valget og situasjonen i partiet, og se hvordan de kan få mer gjennomslag:

– Det vi har behov for nå er grundige drøftelser i partiet om regjeringsdeltakelse, hva vi får ut av det og politikken vår videre. Så blir det tiden fremover som avgjør om vi sitter i regjering ut perioden, men det gjør vi ikke for enhver pris.

Per-Willy Amundsen, stortingsrepresentant fra Troms, mener det er naturlig at Frp evaluerer etter et dårlig valg, og at partiet vurderer om de er tjent med videre regjeringsdeltakelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må ha en gjennomgang for å se om vi posisjonerer oss riktig fram mot 2021. Hvis vi skal legge dagens meningsmålinger til grunn vil Frp bli så å si utradert, sier Amundsen til VG.

Partileder Siv Jensen er klar på at resultatet på 8,2 prosent (-1,2), ikke er godt nok.

– Valgresultatet er en tydelig beskjed fra velgerne om at vi må levere mer og at de forventer mer av oss. Vi skal evaluere valget på vanlig måte og drøfte i partiets organer hva som skal være strategien fremover og hvordan vi skal løfte partiet til høyere oppslutning i 2021 og 2023. Vi sitter i regjering for å påvirke politikken og få mest mulig gjennomslag for Frps velgere, sier Jensen.

Se Siv Jensens tale på valgvaken mandag: