Det Skei Grande ikke fortalte: Ordfører-kjedene Venstre mistet

Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud.
Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud. Foto: NTB scanpix og Wikipedia

I talen til sine egne etter valgtapet mandag skrøt Trine Skei Grande av at Venstre-ordførerne som stilte til gjenvalg blir gjenvalgt. Det er ikke helt sikkert. Og hun glemte å nevne at Venstre har mistet fire av sju ordfører-posisjoner.

Da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande talte til forsamlingen under Venstres valgvake, innrømmet hun at resultatet ikke levde opp til forventningene.

Likevel uttrykte Grande optimisme og glede over at Venstre har fått en valgoppslutning på over tolv prosent blant de yngste velgerne, før hun fortsatte med enda mer positivt:

– Så er det de ordførerne som stiller til gjenvalg for Venstre. De blir gjenvalgt. Når folk ser hva Venstre-politikk er – ja, da vil dem bare ha mer av det, sa hun, med påfølgende jubel fra salen.

Den siste fireårsperioden har Venstre hatt syv ordførere på landsbasis. Men bare tre av dem stilte til gjenvalg.

I disse tre kommunene – Vanylven, Stad (ny kommune, Eid og Selje sammenslått) og Fjaler – har partiet gjort et brakvalg.

Men i kommunene Granvin (slått sammen med Voss fra 2020), Bø (Sauherad og Bø blir til Midt-Telemark fra 2020) og Hurdal, der Venstre-ordførerne ikke har stilt til gjenvalg, er partiets resultat nedslående:

  • Voss gikk ned 4,9 prosent og landet på 2,9, med bare én plass i kommunestyret.
  • I nye Midt-Telemark får partiet inn to av kandidatene, men faller med 13,8 prosentpoeng ned til 5,7 prosent.
  • I Hurdal er partiets tap på hele 20,2 prosent. Her er de nede i 5 prosent etter årets valg.

I Vestre Slidre har Venstre hatt tradisjon de siste femten årene å stille kandidater på Bygdeliste i Vestre Slidre.

– Vi har brukt dem som utstillingsvindu

Venstre-leder Trine Skei Grande roser ordførerne som øker oppslutningen i sine kommuner:

– Dem er vi stolte av. Når folk får oppleve Venstre-politikk i praksis, så blir dem begeistret.

Om ordførerne i Vanylven, nye Stad og Fjaler, sier Venstre-lederen:

– Vi har jo brukt dem som utstillingsvindu.

Partilederen påpeker at Gunhild Berge Stang i Fjaler har ført en valgkamp med fokus på kultur, vekst og utvikling. Hun også fremhever at Alfred Bjørlo har gjort en god ordførerjobb med fokus på blant annet næringsvirksomhet og energi.

Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Lena Landsverk har vist hvor viktig kunnskap og skole er for en Venstre ordfører, sier Skei Grande.

– Så de har på en måte brukt Venstres hovedsaker, og vist i praksis hvordan de utvikler seg i kommunen, sier hun.

– Det er jo ordførere som alle har sittet veldig lenge, har gjort en fantastisk jobb og klart å bygge opp tillit til Venstre.

Hun tror grunnen til at tapet av ordførere i kommunene der Venstre-ordførere ikke har stilt til gjenvalg skyldes at det tar tid å bygge en kandidat opp fra grunnen av.

– Alle har sittet ganske lenge som ordførere. Og når noen gir seg, er det alltid vanskelig for en ny kandidat å fylle skoene til markante personer som vi har hatt i disse kommunene.

De fire Venstre-ordførerne som ikke tok gjenvalg

Ingebjørg Winjum er nåværende ordfører i Granvin kommune, som slås sammen med Voss ved nyttår. Hun har hatt denne posten siden 2011, men stilte ikke til gjenvalg. Hennes stedfortreder som partiets ordførerkandidat er Elin Seim, men det kan se ut til at et annet parti i nye Voss kommune vil overta stafettpinnen fra Venstre.

En annen sittende Venstre-ordfører som ikke stiller til gjenvalg, er Eivind Brenna i Vestre Slidre kommune, noe han bekreftet overfor avisen Valdres allerede i fjor.

Da ABC Nyheter var i kontakt med Olav Kasland i august, som ble gjenvalgt som ordfører fra Venstre i Bø i Telemark i 2015, fortalte han at han hadde gått av i 2018.

Senterpartiet overtok ordførervervet.

Den fjerde av Venstres ordførere som ikke stilte til gjenvalg, er Runar Bålsrud i Hurdal kommune. Etter en lang tid som politiker, ventet nye beitemarker. I februar begynte han i en 50-prosentstilling som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Han stod ikke på Venstres liste ved årets valg.

Bakgrunn: Bare 3 av 7 Venstre-ordførere tar gjenvalg – motbakkeløp for partiet

Brakvalg for de gjenvalgte: – Trist å se landsresultatet

ABC Nyheter har vært i kontakt med Venstre-ordfører Lena Landsverk i Vanylven kommune på Sunnmøre, og hørt om sannsynligheten for at hun blir sittende etter mandagens valg.

– Jeg ser i alle fall at sjansen er god for det, og håper og tror det. Så lenge vi er det største partiet. Men det er veldig jevnt i vår kommune. Så er det vi som er størst. Det påvirker prosessen videre.

– Ingen ga andre signal enn at de støtter det i går kveld. Vi skal møtes først i kveld etter resultatene er klare i 17-tiden. Det er et godt håp utfra hva vi har snakket om på forhånd. Vi håper på å signere en protokoll som kan gi noenlunde fasit, sier Landsverk tirsdag, dagen etter valget.

I 2015 ble hun både den første kvinnen og den første Venstre-politikeren til å innta ordførermandatet i Vanylven.

Ved årets kommunevalg fikk partiet hennes en valgoppslutning på 21,4 prosent, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige valg.

– Det er veldig bra i en periode der det har gått ned for partiet vårt ellers. Trist å se landsresultat. Men det er utrolig kjekt å være her, sier hun.

Hun roser Venstres gjennomføring i Sogn og Fjordane-kommunene Fjaler og Stad.

– Det Alfred Bjørlo har fått til i Stad er helt fantastisk. Energien og gleden de har fått til der, og at folk har stemt på de. Jeg er kjempeimponert, sier Landsverk.

– Skal ikke selge skinnet

Landsverk har også vært del av Venstres liste i Fylkestingsvalget for Møre og Romsdal, der Venstre landet på 3 prosent, en nedgang på 2,6. Men 13,8 prosent av innbyggerne i Vanylven stemte på Venstre i fylkestinget.

Alfred Bjørlo, som i to perioder har sittet som ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane, ser nå ut til å ha gode sjanser til bli ordfører for nye Stad kommune (Eid Selje sammenslått). Som med Lena Landsverk i nabokommunen Vanylven, tar heller ikke han seieren på forskudd.

– Det er alltid farlig å svare på når man ikke er i mål med forhandlingene. Men vi er det største partiet, og har gode samtaler med andre partier. Men man skal aldri selge skinnet før bjørnen er skutt, man skal avvente før man er i mål, sier han til ABC Nyheter.

– Styringsslitasje

Ved årets valg oppnådde partiet en oppslutning på 36,2 prosent i nye Stad kommune. Det har vært en økning på 14,7 prosentpoeng. Partiet er klart størst, med en ledelse over Sp med 8,6 prosent.

For Venstre ser Bjørlo en tydelig kontrast mellom valget lokalt og nasjonalt.

– Det er det ingen tvil om. Fordelen for oss er at vi har hatt ordføreren her, har styrt kommunen i åtte år og at folk har en opplevelse av at vi har hatt en god utvikling, med mye næringsutvikling, gründervirksomhet og tilflytting.

– Vi opplever en god driv, og ønsker å holde frem med den kursen vi har startet på. Vi viser Venstre-politikk i praksis, noe som har fungert lokalt.

Men nasjonalt mener han situasjonen er komplisert.

– Det har vært en styringsslitasje med å sitte i regjering, samtidig har partiet druknet litt i en polarisert valgkamp, med bompengeopprør opp mot knallharde opposisjonsparti som Senterpartiet og MDG

Han peker på at Sp har vært tydelige i å fyre opp under by/land-konflikten, mens MDG har vært klare på høyaktuelle saker som miljø. Venstre som ansvarlig regjeringsparti har ikke vært tydelige nok i sitt nasjonale budskap og har ikke nådd frem på det, mener Bjørlo.

– Ingen ting for gitt

Alle de tre kommunene der Venstre har gjort et brakvalg ligger på Nordvestlandet. Men at de ligger så nært geografisk, tror Bjørlo er en ren tilfeldighet.

– Tre Venstre-ordførere som stiller til gjenvalg har et helt annet utgangspunkt enn der de må bygge opp en ny kandidat fra grunnen av.

Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg mener det er noe å lære av Venstre ellers. Vi har et beinhardt fokus på lokalsamfunnsutvikling, kultur, frivillighet, næringsutvikling, gründervirksomhet, samferdsel og tilretteleggelse for vekst nedenfra og opp. Vi har ført brede saker. Vi har ikke vunnet valget på legalisering av cannabis, for å si det sånn, legger han til.

Han håper Grande har rett i det hun sier om at Venstre-ordførernes fornyede kandidatur leder til gjenvalg

– Jeg tror sjansene er gode, men man skal ikke ta noe for gitt før man er i mål med forhandlingene, sier Bjørlo. Han sier seg veldig enig i Grandes utsagn om at når folk ser Venstre-politikk i praksis, så vil dem ha mer av det.

Lokaldemokratiparti

I Fjaler kommune i Sogn og Fjordane har Venstre også gjort et godt valg. Sittende ordfører Gunhild Berge Stang tar heller ikke «ordfører-seieren» på forskudd.

– Det er for tidlig å si. Vi må lage en plattform og bli enige med samarbeidspartene. Arbeidet er vi ikke ferdig med ennå, og personkabalen er ikke lagt. Men det er et veldig godt valgresultat for Venstre, og jeg er veldig fornøyd og glad for det.

Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre
Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre

I Vestlandskommunen Fjaler er Venstre på andre plass, 10,4 poeng bak Senterpartiet. Likevel er det Venstre som går mest frem i denne kommunen, med 9,5 prosentpoeng. Partiet har nå en oppslutning på 20,4, og er ved siden av MDG det eneste partiet som får flere inn i kommunestyret.

Ordfører Gunhild Berge Stang gjentar Trine Skei Grandes budskap:

– Vi gjør det best når vi får vist oss frem. Når folk først får prøve en Venstre-ordfører, vil de ha mer av det, sier hun med glimt i øyet.

Hun omtaler Venstre som et lokaldemokratiparti, og at det er en grunn til at partiet har forsvunnet litt i den nasjonale, mer polariserte debatten.

– Når jeg ser rundt omkring på listene til Venstre, så er det klart et lokaldemokratiparti, med tradisjon for å trekke til seg flinke folk. Det er litt Venstre i et nøtteskall. Vi er flinke, men får det kanskje ikke alltid frem. Vi kan ikke beskyldes for å være populister, sier hun og legger til:

– Vi er grundig samvittighetsfulle, gjør en god jobb for lokaldemokratiet og brenner for det. Det handler litt om å selge seg selv, og det er derfor Venstre ikke alltid kommer i posisjon.

– Fjaler går godt

– Vi har dyktige folk på listene, men det er ikke en kvalitet vi får spilt nok på. Man drukner i det nasjonale bildet og den nasjonale debatten. Våre folk burde i større glad få glitre i lokaldemokratiet, innen helse, skole og omsorg. Men så forsvinner det i en polarisert nasjonal debatt om enkeltsaker.

I Fjaler har Venstre innledet samarbeid med Arbeiderpartiet og Høyre fra tidligere av. Berge Stang sier Venstre har vist seg styringsdyktige og tatt ansvar for økonomi samtidig som de har gjort investeringer.

– Fjaler går godt. Vi har snakket om bompenger, men nå har heldigvis innbyggerne sett bredere på valget enn det media har, og ikke latt valget prege hvordan de stemmer.

Poenget hennes er at hun føler lokalvalget har druknet i den nasjonale debatten, som har dreid seg om enkeltsaker som bompenger.

– Men som lokalpolitiker og ordfører er det et vanvittig stort saksfelt du forholder deg til. Menneskers hverdag, kommunens utvikling, skole, arealforvaltning, verdiforvaltning og tunge saker, utdyper Fjaler-ordføreren.

Selv om hun føler debatten har vært lite preget av bredde, og at det er blant annet bompenger som har styrt den nasjonale debatten, er hun likevel takknemlig for den fornyede tilliten hun og partiet Venstre har fått blant Fjaler-velgerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:40 Siv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21 Populær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32 Sverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30 Boris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12 Person skadd i båtulykke i Averøy16:03 Ingen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50 – Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07 Mann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31 Gutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09 Kenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58 Oljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34 Mange rammet av strømbrudd i Agder12:22 Gulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22 AUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03 – Det er et økende måkehat i Norge10:50 Forskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18 Litauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09 Brannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30 Uvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27 Ingvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51 Svart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32 Brann i bygård i Oslo slukket06:54 Australske byer risikerer å gå tomme for vann06:45 Stjernedryss for Ødegaard: Toppkarakter over alt06:17 Lærer tiltalt for seksuell omgang med elev06:08 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:06 Bahamas slapp unna med kraftig regn da nytt uvær truet05:05 Ingen alvorlige hendelser på Vestlandet tross uvær04:13 Over halvparten av kvinnelige bartendere utsatt for trakassering04:04 Sanders avlyser valgkampmøter for å skåne stemmen03:25 Carl I. Hagen mener Frp bør stille ultimatum til regjeringen02:50 Jevn Hovland klatret på plasseringen02:29 Sterke tall for turistnæringen på Vestlandet01:44 Halve Saudi-Arabias oljeproduksjon rammet av droneangrep01:41 Elevrekord ved folkehøgskolene00:39 Mann pågrepet for ildspåsettelse og biltyveri i Hedmark23:05 Uværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø22:34 Folk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23 Legendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28 Britisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24 Hundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05 Ung mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42 Ødegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21 Frp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20 To personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16 Johnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41 Flytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22 MDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55 – Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36 Fire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08 Etterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51 Angrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24 Høyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10 Trump: Hamza bin Laden er død15:57 Bonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56 Vålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53 Øvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52 Seks omkom i uværet i Spania15:50 Spitse-dobbel for Vålerenga15:49 Stortap for Snøgg15:48 Poengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22 Mané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20 Dødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56 Real Madrid slapp med skrekken14:53 Elyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53 Ny leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49 Grei-seier over Kaupanger14:45 Barneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43 Afrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39 Ruud sendte Norge videre i Davis Cup14:30 Europa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27 To asteroider passerer Jorden14:18 Kjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46 Telenor-feil er rettet13:36 Person i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19 Motocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16 Han så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16 Skiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59 Død mann i Båtsfjord identifisert12:52 Kvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19 Solskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04 Tine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58 USAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53 Migranter på Ocean Viking får gå i land i Italia11:35 Extinction Rebellion-aktivister for retten11:19 Amerikaner tangerte birderekord på PGA-touren10:58 «Verdens viktigste oljeanlegg» i brann etter droneangrep10:11 Vegvesenet har bygget ned mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene09:51 Reuters: Erdogan vil diskutere kjøp av amerikanske raketter med Trump09:43 Politiet jakter gjerningsmann etter masseslagsmål i Oslo09:40 Professor: – Demokrati krever for mye av folk09:16 Oliver Solberg dominerer i USA-rally09:00 Varemerket Storbritannia kan bli svekket av brexitbråk08:29 Pondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet08:04 Bjørnebinne med unger skutt under lisensjakt i Hedmark08:00 Johaug om framtida: – OL-gull er ikke altavgjørende06:41 Guaidó nekter for bånd til colombianske kriminelle06:40 Bondetopper vil ikke reversere melkekutt06:01 Dette skjer i dag
Siste nytt
18:40PolitikkSiv Jensen ber Grande rydde opp i Venstre18:21PolitikkPopulær politiker kastet ut av bompengepartiet17:32VerdenSverige ruster kraftig opp: – Jorden skjelver under våre føtter17:30PolitikkBoris Johnson spår at Storbritannia vil løsrive seg som «Hulken»16:12NorgePerson skadd i båtulykke i Averøy16:03NorgeIngen kilometergodtgjørelse for elsparkesykkel14:50Verden– Vi pleide å leke gjemsel her i skogen14:07NorgeMann i 70-årene bundet i hjemmet av to eller flere gjerningsmenn13:31NorgeGutt (2) kritisk skadd etter fall i elv i Steinkjer13:09SportKenyaner satte ny verdensrekord i halvmaraton12:58VerdenOljeprisen kan stige etter angrep i Saudi-Arabia12:34NorgeMange rammet av strømbrudd i Agder12:22VerdenGulltoalett stjålet fra Churchills fødested11:22NorgeAUF-hateren har spredd avføring og dødstrusler i 30 år – nå er han dømt11:03Norge– Det er et økende måkehat i Norge10:50Helse og livsstilForskere med en visjon om én vaksine for alt – livet ut10:18NorgeLitauer for retten for bildrap i Sandefjord10:09NorgeBrannvesenet har kontroll på brann i enebolig i Soknedal09:30NorgeUvær i Sør-Norge – flere veier og fjelloverganger er stengt09:27SportIngvild Flugstad Østberg: – Jeg ventet på smellen07:51VerdenSvart hull i midten av Melkeveien har stor appetitt07:32NorgeBrann i bygård i Oslo slukket06:54VerdenAustralske byer risikerer å gå tomme for vann06:45SportStjernedryss for Ødegaard: Toppkarakter over alt06:17NorgeLærer tiltalt for seksuell omgang med elev06:08NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:06VerdenBahamas slapp unna med kraftig regn da nytt uvær truet05:05NorgeIngen alvorlige hendelser på Vestlandet tross uvær04:13NorgeOver halvparten av kvinnelige bartendere utsatt for trakassering04:04VerdenSanders avlyser valgkampmøter for å skåne stemmen03:25PolitikkCarl I. Hagen mener Frp bør stille ultimatum til regjeringen02:50SportJevn Hovland klatret på plasseringen02:29NorgeSterke tall for turistnæringen på Vestlandet01:44VerdenHalve Saudi-Arabias oljeproduksjon rammet av droneangrep01:41NorgeElevrekord ved folkehøgskolene00:39NorgeMann pågrepet for ildspåsettelse og biltyveri i Hedmark23:05NorgeUværshelg i Sør-Norge: Varsler flom, jordskred, kraftig regn, vind og snø22:34NorgeFolk på Vestlandet bes holde seg innendørs22:23NorgeLegendarisk Porsche opp i flammer ved Tusenfryd21:28VerdenBritisk politi på jakt etter stjålet gulltoalett21:24NorgeHundebutikkeier: – Hvis det fortsetter sånn her, må jeg ta nye grep for å overleve21:05NorgeUng mann knivstukket i Sandnes, to pågrepet20:42SportØdegaard matchvinner da Real Sociedad slo serielederen20:21PolitikkFrp reagerer på Raja-karakteristikk: – Det er spinnvilt20:20NorgeTo personer pågrepet i Oslo for vold mot bussjåfør20:16SportJohnsen frelste Rosenborg med to perlescoringer19:41VerdenFlytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir19:22PolitikkMDG vil ha samtaler med Venstre i Oslo18:55Verden– Saudi-Arabias oljeproduksjon kan være halvert18:36SportFire til arresten etter supporterbråk i Trondheim18:08SportEtterlengtet opptur for Solskjær: United slet seg til 1-0-seier over Leicester17:51PolitikkAngrende Cameron bekymret for hva som vil skje videre med Storbritannia17:24PolitikkHøyre-statsråd om klimamål han selv har styrket: – Aldri vært fan16:10VerdenTrump: Hamza bin Laden er død15:57VerdenBonde tok seg ut på jordet – møtt av skrekksyn15:56SportVålerenga spilte seg inn i gullkampen da Sandviken misbrukte sjansen til å legge press på LSK15:53SportØvrevoll Hosle ydmyket Byåsen15:52VerdenSeks omkom i uværet i Spania15:50SportSpitse-dobbel for Vålerenga15:49SportStortap for Snøgg15:48SportPoengdeling mellom Trondheims-Ørn og Lyn15:22SportMané prikket inn Liverpools perfekte seriestart15:20NorgeDødsulykke i garasjeanlegg i Oslo14:56SportReal Madrid slapp med skrekken14:53SportElyounoussi debuterte med målgivende da Celtic befestet tabelltoppen14:53VerdenNy leder for Frihetspartiet i Østerrike14:49SportGrei-seier over Kaupanger14:45NorgeBarneskoleelever har fått påvist smittsom tarminfeksjon14:43VerdenAfrikanske ledere tar farvel med Mugabe14:39SportRuud sendte Norge videre i Davis Cup14:30SportEuropa holder ledelsen, Tutta får ny sjanse i Solheim14:27VerdenTo asteroider passerer Jorden14:18NorgeKjempesmell for Høyre i Norges mest folkerike kommuner13:46NorgeTelenor-feil er rettet13:36NorgePerson i omsorgsbolig glemt på do i flere timer13:19NorgeMotocrossfører til sykehus etter ulykke i Oppdal13:16VerdenHan så ni personer dø i sin celle. Nå vil han hjelpe ungdommen13:16NorgeSkiftet barnas navn for å unngå hets - det utløste mer hat12:59NorgeDød mann i Båtsfjord identifisert12:52VerdenKvinne hardt skadd i eksplosjon i Sverige12:19SportSolskjær hissig på kjapp De Gea-avklaring12:04NorgeTine-bygg i Trondheim ble evakuert etter ammoniakk-lekkasje11:58SportUSAs avsluttet sitt svakeste basket-VM noen gang11:53VerdenMigranter på Ocean Viking får gå i land i Italia11:35NorgeExtinction Rebellion-aktivister for retten11:19SportAmerikaner tangerte birderekord på PGA-touren10:58Verden«Verdens viktigste oljeanlegg» i brann etter droneangrep10:11NorgeVegvesenet har bygget ned mer dyrket jord enn planlagt de siste ti årene09:51VerdenReuters: Erdogan vil diskutere kjøp av amerikanske raketter med Trump09:43NorgePolitiet jakter gjerningsmann etter masseslagsmål i Oslo09:40PolitikkProfessor: – Demokrati krever for mye av folk09:16SportOliver Solberg dominerer i USA-rally09:00VerdenVaremerket Storbritannia kan bli svekket av brexitbråk08:29NorgePondus fikk øl-nei av Helsedirektoratet08:04NorgeBjørnebinne med unger skutt under lisensjakt i Hedmark08:00SportJohaug om framtida: – OL-gull er ikke altavgjørende06:41VerdenGuaidó nekter for bånd til colombianske kriminelle06:40NorgeBondetopper vil ikke reversere melkekutt06:01NorgeDette skjer i dag
Populært