Det Skei Grande ikke fortalte: Ordfører-kjedene Venstre mistet

Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud.
Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud. Foto: NTB scanpix og Wikipedia

I talen til sine egne etter valgtapet mandag skrøt Trine Skei Grande av at Venstre-ordførerne som stilte til gjenvalg blir gjenvalgt. Det er ikke helt sikkert. Og hun glemte å nevne at Venstre har mistet fire av sju ordfører-posisjoner.

Da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande talte til forsamlingen under Venstres valgvake, innrømmet hun at resultatet ikke levde opp til forventningene.

Likevel uttrykte Grande optimisme og glede over at Venstre har fått en valgoppslutning på over tolv prosent blant de yngste velgerne, før hun fortsatte med enda mer positivt:

– Så er det de ordførerne som stiller til gjenvalg for Venstre. De blir gjenvalgt. Når folk ser hva Venstre-politikk er – ja, da vil dem bare ha mer av det, sa hun, med påfølgende jubel fra salen.

Den siste fireårsperioden har Venstre hatt syv ordførere på landsbasis. Men bare tre av dem stilte til gjenvalg.

I disse tre kommunene – Vanylven, Stad (ny kommune, Eid og Selje sammenslått) og Fjaler – har partiet gjort et brakvalg.

Men i kommunene Granvin (slått sammen med Voss fra 2020), Bø (Sauherad og Bø blir til Midt-Telemark fra 2020) og Hurdal, der Venstre-ordførerne ikke har stilt til gjenvalg, er partiets resultat nedslående:

  • Voss gikk ned 4,9 prosent og landet på 2,9, med bare én plass i kommunestyret.
  • I nye Midt-Telemark får partiet inn to av kandidatene, men faller med 13,8 prosentpoeng ned til 5,7 prosent.
  • I Hurdal er partiets tap på hele 20,2 prosent. Her er de nede i 5 prosent etter årets valg.

I Vestre Slidre har Venstre hatt tradisjon de siste femten årene å stille kandidater på Bygdeliste i Vestre Slidre.

– Vi har brukt dem som utstillingsvindu

Venstre-leder Trine Skei Grande roser ordførerne som øker oppslutningen i sine kommuner:

– Dem er vi stolte av. Når folk får oppleve Venstre-politikk i praksis, så blir dem begeistret.

Om ordførerne i Vanylven, nye Stad og Fjaler, sier Venstre-lederen:

– Vi har jo brukt dem som utstillingsvindu.

Partilederen påpeker at Gunhild Berge Stang i Fjaler har ført en valgkamp med fokus på kultur, vekst og utvikling. Hun også fremhever at Alfred Bjørlo har gjort en god ordførerjobb med fokus på blant annet næringsvirksomhet og energi.

Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Lena Landsverk har vist hvor viktig kunnskap og skole er for en Venstre ordfører, sier Skei Grande.

– Så de har på en måte brukt Venstres hovedsaker, og vist i praksis hvordan de utvikler seg i kommunen, sier hun.

– Det er jo ordførere som alle har sittet veldig lenge, har gjort en fantastisk jobb og klart å bygge opp tillit til Venstre.

Hun tror grunnen til at tapet av ordførere i kommunene der Venstre-ordførere ikke har stilt til gjenvalg skyldes at det tar tid å bygge en kandidat opp fra grunnen av.

– Alle har sittet ganske lenge som ordførere. Og når noen gir seg, er det alltid vanskelig for en ny kandidat å fylle skoene til markante personer som vi har hatt i disse kommunene.

De fire Venstre-ordførerne som ikke tok gjenvalg

Ingebjørg Winjum er nåværende ordfører i Granvin kommune, som slås sammen med Voss ved nyttår. Hun har hatt denne posten siden 2011, men stilte ikke til gjenvalg. Hennes stedfortreder som partiets ordførerkandidat er Elin Seim, men det kan se ut til at et annet parti i nye Voss kommune vil overta stafettpinnen fra Venstre.

En annen sittende Venstre-ordfører som ikke stiller til gjenvalg, er Eivind Brenna i Vestre Slidre kommune, noe han bekreftet overfor avisen Valdres allerede i fjor.

Da ABC Nyheter var i kontakt med Olav Kasland i august, som ble gjenvalgt som ordfører fra Venstre i Bø i Telemark i 2015, fortalte han at han hadde gått av i 2018.

Senterpartiet overtok ordførervervet.

Den fjerde av Venstres ordførere som ikke stilte til gjenvalg, er Runar Bålsrud i Hurdal kommune. Etter en lang tid som politiker, ventet nye beitemarker. I februar begynte han i en 50-prosentstilling som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Han stod ikke på Venstres liste ved årets valg.

Bakgrunn: Bare 3 av 7 Venstre-ordførere tar gjenvalg – motbakkeløp for partiet

Brakvalg for de gjenvalgte: – Trist å se landsresultatet

ABC Nyheter har vært i kontakt med Venstre-ordfører Lena Landsverk i Vanylven kommune på Sunnmøre, og hørt om sannsynligheten for at hun blir sittende etter mandagens valg.

– Jeg ser i alle fall at sjansen er god for det, og håper og tror det. Så lenge vi er det største partiet. Men det er veldig jevnt i vår kommune. Så er det vi som er størst. Det påvirker prosessen videre.

– Ingen ga andre signal enn at de støtter det i går kveld. Vi skal møtes først i kveld etter resultatene er klare i 17-tiden. Det er et godt håp utfra hva vi har snakket om på forhånd. Vi håper på å signere en protokoll som kan gi noenlunde fasit, sier Landsverk tirsdag, dagen etter valget.

I 2015 ble hun både den første kvinnen og den første Venstre-politikeren til å innta ordførermandatet i Vanylven.

Ved årets kommunevalg fikk partiet hennes en valgoppslutning på 21,4 prosent, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige valg.

– Det er veldig bra i en periode der det har gått ned for partiet vårt ellers. Trist å se landsresultat. Men det er utrolig kjekt å være her, sier hun.

Hun roser Venstres gjennomføring i Sogn og Fjordane-kommunene Fjaler og Stad.

– Det Alfred Bjørlo har fått til i Stad er helt fantastisk. Energien og gleden de har fått til der, og at folk har stemt på de. Jeg er kjempeimponert, sier Landsverk.

– Skal ikke selge skinnet

Landsverk har også vært del av Venstres liste i Fylkestingsvalget for Møre og Romsdal, der Venstre landet på 3 prosent, en nedgang på 2,6. Men 13,8 prosent av innbyggerne i Vanylven stemte på Venstre i fylkestinget.

Alfred Bjørlo, som i to perioder har sittet som ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane, ser nå ut til å ha gode sjanser til bli ordfører for nye Stad kommune (Eid Selje sammenslått). Som med Lena Landsverk i nabokommunen Vanylven, tar heller ikke han seieren på forskudd.

– Det er alltid farlig å svare på når man ikke er i mål med forhandlingene. Men vi er det største partiet, og har gode samtaler med andre partier. Men man skal aldri selge skinnet før bjørnen er skutt, man skal avvente før man er i mål, sier han til ABC Nyheter.

– Styringsslitasje

Ved årets valg oppnådde partiet en oppslutning på 36,2 prosent i nye Stad kommune. Det har vært en økning på 14,7 prosentpoeng. Partiet er klart størst, med en ledelse over Sp med 8,6 prosent.

For Venstre ser Bjørlo en tydelig kontrast mellom valget lokalt og nasjonalt.

– Det er det ingen tvil om. Fordelen for oss er at vi har hatt ordføreren her, har styrt kommunen i åtte år og at folk har en opplevelse av at vi har hatt en god utvikling, med mye næringsutvikling, gründervirksomhet og tilflytting.

– Vi opplever en god driv, og ønsker å holde frem med den kursen vi har startet på. Vi viser Venstre-politikk i praksis, noe som har fungert lokalt.

Men nasjonalt mener han situasjonen er komplisert.

– Det har vært en styringsslitasje med å sitte i regjering, samtidig har partiet druknet litt i en polarisert valgkamp, med bompengeopprør opp mot knallharde opposisjonsparti som Senterpartiet og MDG

Han peker på at Sp har vært tydelige i å fyre opp under by/land-konflikten, mens MDG har vært klare på høyaktuelle saker som miljø. Venstre som ansvarlig regjeringsparti har ikke vært tydelige nok i sitt nasjonale budskap og har ikke nådd frem på det, mener Bjørlo.

– Ingen ting for gitt

Alle de tre kommunene der Venstre har gjort et brakvalg ligger på Nordvestlandet. Men at de ligger så nært geografisk, tror Bjørlo er en ren tilfeldighet.

– Tre Venstre-ordførere som stiller til gjenvalg har et helt annet utgangspunkt enn der de må bygge opp en ny kandidat fra grunnen av.

Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg mener det er noe å lære av Venstre ellers. Vi har et beinhardt fokus på lokalsamfunnsutvikling, kultur, frivillighet, næringsutvikling, gründervirksomhet, samferdsel og tilretteleggelse for vekst nedenfra og opp. Vi har ført brede saker. Vi har ikke vunnet valget på legalisering av cannabis, for å si det sånn, legger han til.

Han håper Grande har rett i det hun sier om at Venstre-ordførernes fornyede kandidatur leder til gjenvalg

– Jeg tror sjansene er gode, men man skal ikke ta noe for gitt før man er i mål med forhandlingene, sier Bjørlo. Han sier seg veldig enig i Grandes utsagn om at når folk ser Venstre-politikk i praksis, så vil dem ha mer av det.

Lokaldemokratiparti

I Fjaler kommune i Sogn og Fjordane har Venstre også gjort et godt valg. Sittende ordfører Gunhild Berge Stang tar heller ikke «ordfører-seieren» på forskudd.

– Det er for tidlig å si. Vi må lage en plattform og bli enige med samarbeidspartene. Arbeidet er vi ikke ferdig med ennå, og personkabalen er ikke lagt. Men det er et veldig godt valgresultat for Venstre, og jeg er veldig fornøyd og glad for det.

Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre
Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre

I Vestlandskommunen Fjaler er Venstre på andre plass, 10,4 poeng bak Senterpartiet. Likevel er det Venstre som går mest frem i denne kommunen, med 9,5 prosentpoeng. Partiet har nå en oppslutning på 20,4, og er ved siden av MDG det eneste partiet som får flere inn i kommunestyret.

Ordfører Gunhild Berge Stang gjentar Trine Skei Grandes budskap:

– Vi gjør det best når vi får vist oss frem. Når folk først får prøve en Venstre-ordfører, vil de ha mer av det, sier hun med glimt i øyet.

Hun omtaler Venstre som et lokaldemokratiparti, og at det er en grunn til at partiet har forsvunnet litt i den nasjonale, mer polariserte debatten.

– Når jeg ser rundt omkring på listene til Venstre, så er det klart et lokaldemokratiparti, med tradisjon for å trekke til seg flinke folk. Det er litt Venstre i et nøtteskall. Vi er flinke, men får det kanskje ikke alltid frem. Vi kan ikke beskyldes for å være populister, sier hun og legger til:

– Vi er grundig samvittighetsfulle, gjør en god jobb for lokaldemokratiet og brenner for det. Det handler litt om å selge seg selv, og det er derfor Venstre ikke alltid kommer i posisjon.

– Fjaler går godt

– Vi har dyktige folk på listene, men det er ikke en kvalitet vi får spilt nok på. Man drukner i det nasjonale bildet og den nasjonale debatten. Våre folk burde i større glad få glitre i lokaldemokratiet, innen helse, skole og omsorg. Men så forsvinner det i en polarisert nasjonal debatt om enkeltsaker.

I Fjaler har Venstre innledet samarbeid med Arbeiderpartiet og Høyre fra tidligere av. Berge Stang sier Venstre har vist seg styringsdyktige og tatt ansvar for økonomi samtidig som de har gjort investeringer.

– Fjaler går godt. Vi har snakket om bompenger, men nå har heldigvis innbyggerne sett bredere på valget enn det media har, og ikke latt valget prege hvordan de stemmer.

Poenget hennes er at hun føler lokalvalget har druknet i den nasjonale debatten, som har dreid seg om enkeltsaker som bompenger.

– Men som lokalpolitiker og ordfører er det et vanvittig stort saksfelt du forholder deg til. Menneskers hverdag, kommunens utvikling, skole, arealforvaltning, verdiforvaltning og tunge saker, utdyper Fjaler-ordføreren.

Selv om hun føler debatten har vært lite preget av bredde, og at det er blant annet bompenger som har styrt den nasjonale debatten, er hun likevel takknemlig for den fornyede tilliten hun og partiet Venstre har fått blant Fjaler-velgerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30 USA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29 Karlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57 19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57 PST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56 Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37 Algerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31 Mann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16 Trumps advokat på tur til Ukraina11:09 Zlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04 Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03 New Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01 Fransk storstreik utvides09:24 Japan la fram økonomisk redningspakke09:23 Stabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53 SAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53 Nordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52 Over 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27 Utslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17 Bil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15 Mourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11 Forsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11 Russland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08 Flere fjelloverganger stengt06:30 Nær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24 To døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11 Frankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00 FN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00 Drømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57 Huawei saksøker USA igjen05:53 Tidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Trettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04 Skitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03 Marineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00 Frp ypper til oljestrid med Høyre04:52 Presidentvalget i Bolivia var manipulert03:39 40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18 Full meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12 Taus veidirektør vil først snakke i januar02:39 Stavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13 Hevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59 Skredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18 58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07 De rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15 En person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04 Telenor gransker svindel i pakistansk bank23:54 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53 Dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47 Abraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45 Fire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44 Åtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30 Rashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40 Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14 Norsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00 Stor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58 Mann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44 200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33 Kolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57 Tybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21 Raserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02 Drama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48 Passasjerer satt to timer i mørkt tog18:42 EØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31 Trump mener riksrettsrapporten er en vits18:21 Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18 Julie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26 Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51 Av 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42 Fotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41 Veske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10 Kulde på vei etter regnværet14:08 Trump og Erdogan møtes én til én14:07 Over 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45 Telenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41 En person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17 Nye CO2-tall: – Vanskelig å være optimistisk på grunnlag av dette
Siste nytt
17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14NorgeKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30StemmerUSA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29SportKarlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57Verden19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57NorgePST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56VerdenMelania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37PengerAlgerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31NorgeMann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16VerdenTrumps advokat på tur til Ukraina11:09SportZlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04PengerNortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03VerdenNew Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01PengerFransk storstreik utvides09:24PengerJapan la fram økonomisk redningspakke09:23Helse og livsstilStabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53PengerSAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53Helse og livsstilNordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52PengerOver 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27NorgeUtslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17NorgeBil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15SportMourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11NorgeForsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11NorgeRussland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08NorgeFlere fjelloverganger stengt06:30PengerNær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24VerdenTo døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11VerdenFrankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00VerdenFN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00SportDrømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57VerdenHuawei saksøker USA igjen05:53PengerTidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30KulturTrettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04VerdenSkitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03VerdenMarineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00NorgeFrp ypper til oljestrid med Høyre04:52PolitikkPresidentvalget i Bolivia var manipulert03:39Verden40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18Helse og livsstilFull meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12NorgeTaus veidirektør vil først snakke i januar02:39NorgeStavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13VerdenHevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59NorgeSkredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18Verden58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07NorgeDe rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04PengerTelenor gransker svindel i pakistansk bank23:54SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53KulturDropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47SportAbraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45NorgeFire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44VerdenÅtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30SportRashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40NorgeMann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14NorgeNorsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00NorgeStor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58VerdenMann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44Penger200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33PengerKolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57NorgeTybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21NorgeRaserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02VerdenDrama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48NorgePassasjerer satt to timer i mørkt tog18:42PolitikkEØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31VerdenTrump mener riksrettsrapporten er en vits18:21SportFourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18NorgeJulie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26NorgeFengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51NorgeAv 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42SportFotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41VerdenVeske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10NorgeKulde på vei etter regnværet14:08VerdenTrump og Erdogan møtes én til én14:07PengerOver 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45Helse og livsstilTelenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41VerdenEn person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17VerdenNye CO2-tall: – Vanskelig å være optimistisk på grunnlag av dette
Populært