Det Skei Grande ikke fortalte: Ordfører-kjedene Venstre mistet

Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud.
Tok ikke gjenvalg (fra venstre øverst): Eivind Brenna, Ingebjørg Winjum, Olav Kasland (gikk av i 2018) og Runar Bålsrud. Foto: NTB scanpix og Wikipedia

I talen til sine egne etter valgtapet mandag skrøt Trine Skei Grande av at Venstre-ordførerne som stilte til gjenvalg blir gjenvalgt. Det er ikke helt sikkert. Og hun glemte å nevne at Venstre har mistet fire av sju ordfører-posisjoner.

Da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande talte til forsamlingen under Venstres valgvake, innrømmet hun at resultatet ikke levde opp til forventningene.

Likevel uttrykte Grande optimisme og glede over at Venstre har fått en valgoppslutning på over tolv prosent blant de yngste velgerne, før hun fortsatte med enda mer positivt:

– Så er det de ordførerne som stiller til gjenvalg for Venstre. De blir gjenvalgt. Når folk ser hva Venstre-politikk er – ja, da vil dem bare ha mer av det, sa hun, med påfølgende jubel fra salen.

Den siste fireårsperioden har Venstre hatt syv ordførere på landsbasis. Men bare tre av dem stilte til gjenvalg.

I disse tre kommunene – Vanylven, Stad (ny kommune, Eid og Selje sammenslått) og Fjaler – har partiet gjort et brakvalg.

Men i kommunene Granvin (slått sammen med Voss fra 2020), Bø (Sauherad og Bø blir til Midt-Telemark fra 2020) og Hurdal, der Venstre-ordførerne ikke har stilt til gjenvalg, er partiets resultat nedslående:

  • Voss gikk ned 4,9 prosent og landet på 2,9, med bare én plass i kommunestyret.
  • I nye Midt-Telemark får partiet inn to av kandidatene, men faller med 13,8 prosentpoeng ned til 5,7 prosent.
  • I Hurdal er partiets tap på hele 20,2 prosent. Her er de nede i 5 prosent etter årets valg.

I Vestre Slidre har Venstre hatt tradisjon de siste femten årene å stille kandidater på Bygdeliste i Vestre Slidre.

– Vi har brukt dem som utstillingsvindu

Venstre-leder Trine Skei Grande roser ordførerne som øker oppslutningen i sine kommuner:

– Dem er vi stolte av. Når folk får oppleve Venstre-politikk i praksis, så blir dem begeistret.

Om ordførerne i Vanylven, nye Stad og Fjaler, sier Venstre-lederen:

– Vi har jo brukt dem som utstillingsvindu.

Partilederen påpeker at Gunhild Berge Stang i Fjaler har ført en valgkamp med fokus på kultur, vekst og utvikling. Hun også fremhever at Alfred Bjørlo har gjort en god ordførerjobb med fokus på blant annet næringsvirksomhet og energi.

Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Leder av Venstre Trine Skei Grande under valgvaken til Venstre på Vega scene i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Lena Landsverk har vist hvor viktig kunnskap og skole er for en Venstre ordfører, sier Skei Grande.

– Så de har på en måte brukt Venstres hovedsaker, og vist i praksis hvordan de utvikler seg i kommunen, sier hun.

– Det er jo ordførere som alle har sittet veldig lenge, har gjort en fantastisk jobb og klart å bygge opp tillit til Venstre.

Hun tror grunnen til at tapet av ordførere i kommunene der Venstre-ordførere ikke har stilt til gjenvalg skyldes at det tar tid å bygge en kandidat opp fra grunnen av.

– Alle har sittet ganske lenge som ordførere. Og når noen gir seg, er det alltid vanskelig for en ny kandidat å fylle skoene til markante personer som vi har hatt i disse kommunene.

De fire Venstre-ordførerne som ikke tok gjenvalg

Ingebjørg Winjum er nåværende ordfører i Granvin kommune, som slås sammen med Voss ved nyttår. Hun har hatt denne posten siden 2011, men stilte ikke til gjenvalg. Hennes stedfortreder som partiets ordførerkandidat er Elin Seim, men det kan se ut til at et annet parti i nye Voss kommune vil overta stafettpinnen fra Venstre.

En annen sittende Venstre-ordfører som ikke stiller til gjenvalg, er Eivind Brenna i Vestre Slidre kommune, noe han bekreftet overfor avisen Valdres allerede i fjor.

Da ABC Nyheter var i kontakt med Olav Kasland i august, som ble gjenvalgt som ordfører fra Venstre i Bø i Telemark i 2015, fortalte han at han hadde gått av i 2018.

Senterpartiet overtok ordførervervet.

Den fjerde av Venstres ordførere som ikke stilte til gjenvalg, er Runar Bålsrud i Hurdal kommune. Etter en lang tid som politiker, ventet nye beitemarker. I februar begynte han i en 50-prosentstilling som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Han stod ikke på Venstres liste ved årets valg.

Bakgrunn: Bare 3 av 7 Venstre-ordførere tar gjenvalg – motbakkeløp for partiet

Brakvalg for de gjenvalgte: – Trist å se landsresultatet

ABC Nyheter har vært i kontakt med Venstre-ordfører Lena Landsverk i Vanylven kommune på Sunnmøre, og hørt om sannsynligheten for at hun blir sittende etter mandagens valg.

– Jeg ser i alle fall at sjansen er god for det, og håper og tror det. Så lenge vi er det største partiet. Men det er veldig jevnt i vår kommune. Så er det vi som er størst. Det påvirker prosessen videre.

– Ingen ga andre signal enn at de støtter det i går kveld. Vi skal møtes først i kveld etter resultatene er klare i 17-tiden. Det er et godt håp utfra hva vi har snakket om på forhånd. Vi håper på å signere en protokoll som kan gi noenlunde fasit, sier Landsverk tirsdag, dagen etter valget.

I 2015 ble hun både den første kvinnen og den første Venstre-politikeren til å innta ordførermandatet i Vanylven.

Ved årets kommunevalg fikk partiet hennes en valgoppslutning på 21,4 prosent, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige valg.

– Det er veldig bra i en periode der det har gått ned for partiet vårt ellers. Trist å se landsresultat. Men det er utrolig kjekt å være her, sier hun.

Hun roser Venstres gjennomføring i Sogn og Fjordane-kommunene Fjaler og Stad.

– Det Alfred Bjørlo har fått til i Stad er helt fantastisk. Energien og gleden de har fått til der, og at folk har stemt på de. Jeg er kjempeimponert, sier Landsverk.

– Skal ikke selge skinnet

Landsverk har også vært del av Venstres liste i Fylkestingsvalget for Møre og Romsdal, der Venstre landet på 3 prosent, en nedgang på 2,6. Men 13,8 prosent av innbyggerne i Vanylven stemte på Venstre i fylkestinget.

Alfred Bjørlo, som i to perioder har sittet som ordfører i Eid kommune i Sogn og Fjordane, ser nå ut til å ha gode sjanser til bli ordfører for nye Stad kommune (Eid Selje sammenslått). Som med Lena Landsverk i nabokommunen Vanylven, tar heller ikke han seieren på forskudd.

– Det er alltid farlig å svare på når man ikke er i mål med forhandlingene. Men vi er det største partiet, og har gode samtaler med andre partier. Men man skal aldri selge skinnet før bjørnen er skutt, man skal avvente før man er i mål, sier han til ABC Nyheter.

– Styringsslitasje

Ved årets valg oppnådde partiet en oppslutning på 36,2 prosent i nye Stad kommune. Det har vært en økning på 14,7 prosentpoeng. Partiet er klart størst, med en ledelse over Sp med 8,6 prosent.

For Venstre ser Bjørlo en tydelig kontrast mellom valget lokalt og nasjonalt.

– Det er det ingen tvil om. Fordelen for oss er at vi har hatt ordføreren her, har styrt kommunen i åtte år og at folk har en opplevelse av at vi har hatt en god utvikling, med mye næringsutvikling, gründervirksomhet og tilflytting.

– Vi opplever en god driv, og ønsker å holde frem med den kursen vi har startet på. Vi viser Venstre-politikk i praksis, noe som har fungert lokalt.

Men nasjonalt mener han situasjonen er komplisert.

– Det har vært en styringsslitasje med å sitte i regjering, samtidig har partiet druknet litt i en polarisert valgkamp, med bompengeopprør opp mot knallharde opposisjonsparti som Senterpartiet og MDG

Han peker på at Sp har vært tydelige i å fyre opp under by/land-konflikten, mens MDG har vært klare på høyaktuelle saker som miljø. Venstre som ansvarlig regjeringsparti har ikke vært tydelige nok i sitt nasjonale budskap og har ikke nådd frem på det, mener Bjørlo.

– Ingen ting for gitt

Alle de tre kommunene der Venstre har gjort et brakvalg ligger på Nordvestlandet. Men at de ligger så nært geografisk, tror Bjørlo er en ren tilfeldighet.

– Tre Venstre-ordførere som stiller til gjenvalg har et helt annet utgangspunkt enn der de må bygge opp en ny kandidat fra grunnen av.

Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Ordfører i Eid Alfred Bjørlo under landsmøtet. Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Jeg mener det er noe å lære av Venstre ellers. Vi har et beinhardt fokus på lokalsamfunnsutvikling, kultur, frivillighet, næringsutvikling, gründervirksomhet, samferdsel og tilretteleggelse for vekst nedenfra og opp. Vi har ført brede saker. Vi har ikke vunnet valget på legalisering av cannabis, for å si det sånn, legger han til.

Han håper Grande har rett i det hun sier om at Venstre-ordførernes fornyede kandidatur leder til gjenvalg

– Jeg tror sjansene er gode, men man skal ikke ta noe for gitt før man er i mål med forhandlingene, sier Bjørlo. Han sier seg veldig enig i Grandes utsagn om at når folk ser Venstre-politikk i praksis, så vil dem ha mer av det.

Lokaldemokratiparti

I Fjaler kommune i Sogn og Fjordane har Venstre også gjort et godt valg. Sittende ordfører Gunhild Berge Stang tar heller ikke «ordfører-seieren» på forskudd.

– Det er for tidlig å si. Vi må lage en plattform og bli enige med samarbeidspartene. Arbeidet er vi ikke ferdig med ennå, og personkabalen er ikke lagt. Men det er et veldig godt valgresultat for Venstre, og jeg er veldig fornøyd og glad for det.

Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre
Gunhild Berge Stang (Venstre) ordfører i Fjaler kommune. Foto: Venstre

I Vestlandskommunen Fjaler er Venstre på andre plass, 10,4 poeng bak Senterpartiet. Likevel er det Venstre som går mest frem i denne kommunen, med 9,5 prosentpoeng. Partiet har nå en oppslutning på 20,4, og er ved siden av MDG det eneste partiet som får flere inn i kommunestyret.

Ordfører Gunhild Berge Stang gjentar Trine Skei Grandes budskap:

– Vi gjør det best når vi får vist oss frem. Når folk først får prøve en Venstre-ordfører, vil de ha mer av det, sier hun med glimt i øyet.

Hun omtaler Venstre som et lokaldemokratiparti, og at det er en grunn til at partiet har forsvunnet litt i den nasjonale, mer polariserte debatten.

– Når jeg ser rundt omkring på listene til Venstre, så er det klart et lokaldemokratiparti, med tradisjon for å trekke til seg flinke folk. Det er litt Venstre i et nøtteskall. Vi er flinke, men får det kanskje ikke alltid frem. Vi kan ikke beskyldes for å være populister, sier hun og legger til:

– Vi er grundig samvittighetsfulle, gjør en god jobb for lokaldemokratiet og brenner for det. Det handler litt om å selge seg selv, og det er derfor Venstre ikke alltid kommer i posisjon.

– Fjaler går godt

– Vi har dyktige folk på listene, men det er ikke en kvalitet vi får spilt nok på. Man drukner i det nasjonale bildet og den nasjonale debatten. Våre folk burde i større glad få glitre i lokaldemokratiet, innen helse, skole og omsorg. Men så forsvinner det i en polarisert nasjonal debatt om enkeltsaker.

I Fjaler har Venstre innledet samarbeid med Arbeiderpartiet og Høyre fra tidligere av. Berge Stang sier Venstre har vist seg styringsdyktige og tatt ansvar for økonomi samtidig som de har gjort investeringer.

– Fjaler går godt. Vi har snakket om bompenger, men nå har heldigvis innbyggerne sett bredere på valget enn det media har, og ikke latt valget prege hvordan de stemmer.

Poenget hennes er at hun føler lokalvalget har druknet i den nasjonale debatten, som har dreid seg om enkeltsaker som bompenger.

– Men som lokalpolitiker og ordfører er det et vanvittig stort saksfelt du forholder deg til. Menneskers hverdag, kommunens utvikling, skole, arealforvaltning, verdiforvaltning og tunge saker, utdyper Fjaler-ordføreren.

Selv om hun føler debatten har vært lite preget av bredde, og at det er blant annet bompenger som har styrt den nasjonale debatten, er hun likevel takknemlig for den fornyede tilliten hun og partiet Venstre har fått blant Fjaler-velgerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Frykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Omfattende opptøyer i Libanon07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt
Siste nytt
12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkFrykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOmfattende opptøyer i Libanon07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt
Populært