Corbyn vil ha ny folkeavstemning om brexit

Labour-leder Jeremy Corbyn i Parlamentet i forrige uke.
Labour-leder Jeremy Corbyn i Parlamentet i forrige uke. Foto: Jessica Taylor / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Labour ønsker at det holdes en ny britisk folkeavstemning om brexit, bekreftet partileder Jeremy Corbyn i en tale tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kommenterte brexit-situasjonen i en tale for fagorganisasjonen TUC, dagen etter at Parlamentet avviste regjeringens forslag om nyvalg.

Labour er imidlertid enige i at et nyvalg på litt sikt vil være nødvendig. Men partiet vil føle seg trygg på at statsminister Boris Johnson og hans regjering i mellomtiden ikke trosser Parlamentets vilje og tar landet ut av EU uten en avtale.

I talen tirsdag bekreftet Corbyn at Labour i valgkampen vil foreslå en ny folkeavstemning om brexit, ifølge avisa The Guardian.

I folkeavstemningen bør det være to valgmuligheter, mener Corbyn: En troverdig vei ut av EU, eller å bli værende i unionen.

Statsminister Boris Johnson skal tirsdag møte Arlene Foster, lederen for hans lille nordirske støtteparti DUP.

Hun advarer mot å «ofre» Nord-Irland i forhandlingene med EU eller å risikere at Storbritannia går i oppløsning, ifølge TV-stasjonen Sky News.

Johnson er sterkt kritisk til at Parlamentet gikk imot hans forslag om nyvalg og insisterer på at han fortsatt forsøker å oppnå en forbedret brexitavtale med EU. Mange av hans politiske motstandere tviler imidlertid på om han har noen strategi med realistiske utsikter til å oppnå en slik avtale.