Bybanetraseen inn i forhandlinger om byrådsmakten i Bergen

Selv om Trym H. Aafløy og Folkeaksjonen nei til mer bompenger ble de store valgvinnerne i Bergen ligger det ikke an til at partiet fikk nok støtte til å sikre makten til høyresiden i byen.
Selv om Trym H. Aafløy og Folkeaksjonen nei til mer bompenger ble de store valgvinnerne i Bergen ligger det ikke an til at partiet fikk nok støtte til å sikre makten til høyresiden i byen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps byrådskandidat Roger Valhammer kan fortsette som byrådsleder i Bergen med støtte fra MDG, SV, KrF, Venstre og enten Rødt eller Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han trenger altså støtte fra enten Sp eller Rødt som er imot en bybanetrasé over Bryggen, skriver Bergens Tidende.

Begge partiene vil ha traseen i tunnel gjennom sentrum.

Arbeiderpartiet er halvert i Bergen – partiet fikk en oppslutning på 19,8 prosent og har mistet 13 av 26 mandater. Likevel er byrådslederen optimistisk med tanke på å beholde makten i byen.

– Jeg føler meg ganske trygg på at Ap skal klare å danne byråd dersom resultatet holder seg, sier byrådsleder Roger Valhammer til Bergensavisen som var klar for å gå i gang med samtaler tirsdag.

Høyresiden med Harald Victor Hove (Høyre, FNB og Frp) er avhengig å få med seg både Sp, KrF og Venstre om de skal greie å sikre seg flertallet.

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) gjorde et brakvalg i Bergen. De fikk 16,9 prosent av velgerne og 11 representanter til bystyret. Likevel ser det ikke ut til å være nok for å sikre høyresiden et flertall i vestlandsbyen.