Alt om valget
Følg valget:

Sokndal kan få tidenes yngste ordfører

KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland. Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed, som dermed kan bli ordfører.
KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland. Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed, som dermed kan bli ordfører. Foto: Øyvind Ganesh Eknes / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF blir største parti i Sokndal i Rogaland. Førstekandidat er 21 år gamle Jonas Andersen Sayed, som dermed kan bli tidenes yngste norske ordfører.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle stemmene i Sokndal er opptalt, og KrF ender med 26,4 prosent av stemmene. NRK erfarer at Andersen Sayed blir ordfører.

– Det er ikke 100 prosent sikkert. Men vi er største parti, så vi har jo gode sjanser, sier han til NTB.

– Resultatet i seg selv er jo fantastisk. Det er over all forventning, fortsetter han.

Andersen Sayed føler seg klar til å ta fatt på oppgaven.

– Jeg føler at det kan vi få til. Vi har fått et sterkt mandat, og om det går veien, skal vi sammen med de andre partiene klare å finne gode løsninger for kommunen, sier han.

21-åringen var bare 17 år da han ble valgt inn i kommunestyret for første gang. Han er bosatt i Stavanger, der han studerer statsvitenskap, men sier at han vil flytte hjem om han blir ordfører.

Andersen Sayed er leder i Rogaland KrFU, men vil snart fratre.

Innehaver av tittelen som norgeshistoriens yngste ordfører er Kåre Martin Kneppe, som siden 2015 har vært ordfører for Høyre på Tysnes i Hordaland.