Joshua Wong løslatt i Hongkong – drar til Europa og USA

Aktivisten Joshua Wong drar mandag til Tyskland, og senere til USA, etter å ha blitt løslatt etter den kortvarige pågripelsen i Hongkong.
Aktivisten Joshua Wong drar mandag til Tyskland, og senere til USA, etter å ha blitt løslatt etter den kortvarige pågripelsen i Hongkong. Foto: Chiang Ying-ying / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de mest fremtredende demokratiaktivistene i Hongkong, Joshua Wong, er løslatt etter en kortvarig pågripelse. Han drar nå til Tyskland og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22 år gamle Wong ble pågrepet på flyplassen i Hongkong søndag for brudd på kausjonsbetingelsene etter at han i forrige måned ble løslatt fra fengsel. Han hadde ankommet flyplassen fra Taiwan og skulle videre til Tyskland da han ble pågrepet.

Mandag besluttet en domstol å løslate ham. Begrunnelsen var at pågripelsen var en prosedyrefeil. Kausjonsbetingelsene som ble stilt i forrige måned, gir ham anledning til å dra utenlands så lenge det dreier seg om reiser han hadde planlagt før han ble fengslet, melder den lokale nyhetskanalen RTHK.

– Joshua Wong er i dag på vei til Tyskland og han får også dra til USA som planlagt, sier en talskvinne for hans parti Demosisto til AFP.

Hun legger til at han blir i utlandet til slutten av september.

Wong startet sin karriere som aktivist da han var tolv år gammel. Senere ble han den mest fremstående demonstranten da han som studentleder fremmet den såkalte paraplybevegelsen i 2014. Han er tidligere blitt dømt og fengslet for sitt engasjement i 2014-demonstrasjonene.

Wong og en rekke andre fremstående aktivister ble i forrige måned pågrepet og fengslet for å ha oppmuntret til og deltatt i ulovlige demonstrasjoner som pågikk i sommer. Senere ble han løslatt mot kausjon.