Alt om valget
Følg valget:

Dødt løp mellom MDG og bompengepartiet i Bergen

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger er fortsatt større enn MDG i Bergen fire dager før valget, men bare så vidt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Folkeaksjonen Nei til mer bompenger er fortsatt større enn MDG i Bergen fire dager før valget, men bare så vidt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VG og Bergens Tidendes siste partibarometer for Bergen fire dager før valget viser nesten dødt løp mellom MDG og Folkeaksjonen nei til mer bompenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun drøye 5 prosentpoeng skiller de fire største partiene i Bergen på Respons analyses siste partibarometer for VG og Bergens Tidende.

MDG får 13,9 prosents oppslutning, og er i ferd med å ta igjen Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) som får 14,8 prosent. Arbeiderpartiet får 18,6 prosent, mens Høyre er størst med 19,2 prosent.

Dersom målingen ble valgresultatet, ville MDG og SV kunnet sikre et marginalt flertall på 34 av 67 mandater for dagens byråd med Ap, KrF og Venstre.

Av regjeringspartiene er det Frp som går mest opp. Partiet lå nede på 2-tallet tidlig i august, men nærmer seg nå valgresultatet i 2015 med en oppslutning på 7,5 prosent.

Verken en bompengekoalisjon mellom Frp, Høyre og FNB eller en rødgrønn koalisjon mellom Ap, SV, MDG og Rødt har flertall på denne målingen. Dermed er det sentrumspartiene Sp, KrF og Venstre som kan bli tungen på vektskålen. KrF og Venstre inngår i dag i et Ap-ledet byråd, men de to partiene er lunkne til å samarbeide med Rødt. Sp har på sin side ikke avklart sidevalg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene i målingen er som følger (endring fra valget 2015 i parentes):

Ap 18,6 prosent (-19,2), Høyre 19,2 (-2,9), Frp 7,5 (-1,2), Sp 2,9 (+0,9), KrF 4,6 (-1,4), Venstre 3,8 (-1,7), SV 8,3 (+1,3), MDG 13,9 (+7,9), Rødt 5,2 (+2,9) og FNB 14,8 prosent.

Målingen er utført av Respons Analyse mellom 2. og 4 september. Feilmarginen er mellom 2,5 og 4 prosentpoeng.