Alt om valget
Følg valget:

Senterpartiet tredje største parti på Vestland-måling

Senterpartiet er det tredje største partiet på Bergens Tidendes måling for Vestland, med 15,5 prosent. Like foran er Høyre med 20,8 prosent og Arbeiderpartiet med 21,7. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Senterpartiet er det tredje største partiet på Bergens Tidendes måling for Vestland, med 15,5 prosent. Like foran er Høyre med 20,8 prosent og Arbeiderpartiet med 21,7. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet får nesten en tredel av alle mandatene i Vestland fylkeskommune på en valgmåling. Arbeiderpartiet taper kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det nye fylkestinget i Vestland vil bestå av 65 representanter, og det vil kreves 33 for å få flertall.

Senterpartiet får ti mandater på målingen, som er utført av Respons for Bergens Tidende få dager før valget. Partiets fylkesordførerkandidat Jon Askeland er strålende fornøyd.

– Dette er moro. Nå svinger det. Ja, vi er i en fantastisk forhandlingsposisjon, sier han til avisen.

For Arbeiderpartiet og Høyre virker det nesten umulig å komme utenom Sp i jakten på et flertall, om valgresultatet blir som målingen, skriver BT.

Målingens største taper er Arbeiderpartiet. Mens Senterpartiet får en oppslutning på 15,5 prosent på målingen, som er en økning på 4,3 prosentpoeng fra forrige valg, får Ap 21,7 prosent. Det er en nedgang på hele 10,5 prosentpoeng fra forrige valg.

Høyre øker derimot på målingen. Partiet går fram 1,2 prosentpoeng fra forrige valg, og de er nå på 20,8 prosent.

For de andre partiene i Vestland endte det slik i målingen, med forrige valgresultat i parentes: Rødt 3,5 (+1,9), SV 6,1 (+1,4), MDG 6,2 (+1,1), Venstre 2,6 (-2,5), KrF 3,9 (-3,3), FNB 6,9 (+6,9), Frp 11,2 (+0,4), PDK 1,3 (+1,3), Andre 0,3. 600 personer ble spurt i perioden 28. august til 3. september.