Stenseng ber ordførere om å få ned antall deltidsansatte

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet har sendt et brev til partiets ordførerkandidater der hun oppfordrer dem til å kalle inn partene i arbeidslivet om å få flere personer i heltidsstillinger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet har sendt et brev til partiets ordførerkandidater der hun oppfordrer dem til å kalle inn partene i arbeidslivet om å få flere personer i heltidsstillinger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aps Kjersti Stenseng har sendt et brev til partiets ordførerkandidater hvor hun oppfordrer dem som vinner valget, til å få ned antall deltidsansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en marsjordre. Så fort vi er ferdige med valget, ønsker vi at de som sitter i posisjon, kaller inn partene i arbeidslivet til et møte. Vårt mål er å få gjort enda mer enn vi gjør i dag for å redusere antall deltidsansatte, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

I det signerte brevet foreslår hun for ordførerne å invitere Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), Sykepleierforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og eventuelt andre aktuelle arbeidstakerorganisasjoner, sammen med kommunens administrasjon.

– Skal vi få flere hele faste stillinger, må vi ha med partene i arbeidslivet. Derfor ber jeg de kalle inn til et møte med lokale fagforeninger for å samarbeide om det viktige arbeidet for å gi ansatte mer trygghet og folk bedre velferdstjenester, sier Stenseng i en uttalelse til NTB på epost.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor dette kommer nå, svarer hun følgende:

– Dette har jeg jobbet med i ett år, og sammen med Fagforbundets leder Mette Nord har jeg reist i hele landet og snakket om det. Dette er ikke første brev om saken, og det blir heller ikke det siste, fastslår Stenseng.

Partisekretæren vil ikke tallfeste noe mål for arbeidet.

Forrige uke skrev Dagbladet at 3.200 utlyste faste stillinger som helsefagarbeider, var bare 500 heltidsjobber, og at to av ti hadde stillingsbrøk under 20 prosent.