Alt om valget
Følg valget:

Tilbakegang for Ap og H i Rogaland

Marianne Chesak under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marianne Chesak under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Høyre og Arbeiderpartiet går merkbart tilbake på en måling for Rogaland og gjør begge avhengige av å samarbeide med småpartiene for å gripe makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På målingen Respons Analyse har gjennomført for Stavanger Aftenblad. får Ap en oppslutning på 21,2 prosent. Dette er en tilbakegang fra 27,8 prosent ved forrige valg i 2015. Høyre går tilbake fra en oppslutning på 24,2 prosent i 2015, til 21 prosent.

– Vi må nok tenke et bredere samarbeid. Vi har samarbeidet med både SV og Miljøpartiet De Grønne og også hatt et budsjettsamarbeid med Høyre. Vi vil ikke lukke døren for noen, men hovedsporet er dagens samarbeid, sier Aps fylkesordførerkandidat Marianne Chesak.

Frp går litt fram, fra 15,6 ved valget for fire år siden, til 16,3 prosents oppslutning nå.

Venstre og også KrF, som i dag har fylkesordføreren, går tilbake på målingen. Venstre faller med 1,6 prosentpoeng til 2,8 prosents oppslutning. KrF går fra 11,1 prosents oppslutning i 2015 til 8,3 på målingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sp bykser derimot fram fra 7,2 prosent i 2015 til 11,2 prosent nå. Også SV går fram, fra 2,8 prosent til 4,7 prosent. MDG gjør det også godt og går fra 3,7 prosent ved forrige valg og til 6,7 prosent i målingen.

Folkeaksjonen Nei til bomring stilte ikke ved forrige valg, men 4,7 prosent av de spurte vil stemme på dem, ifølge målingen.

Målingen er utført fra 22. til 28. august. Et representativt utvalg på 607 personer fra Rogaland er spurt og målingen har en feilmargin på pluss/minus 2,5 til 4 prosentpoeng.