Full ordkrig mellom Ap og Høyres Oslo-topper

Idet kommunevalgkampen spisser seg til, øker temperaturen i hovedstaden. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) er uenige om realitetene for satsingen på Oslos kollektivtransport.
Idet kommunevalgkampen spisser seg til, øker temperaturen i hovedstaden. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) er uenige om realitetene for satsingen på Oslos kollektivtransport. Foto: NTB Scanpix

Ap-Raymond mener Høyre kommer med urealistiske løfter som skal finansieres med «penger som ikke finnes». – Det har vi penger til nå, mener Oslo Høyre, og kaller Ap «enestående tafatt».

Valgkampen spisser seg til i Oslo. Høyre og Arbeiderpartiet kjemper om å få byrådslederen og styringsmakt i hovedstaden.

Regjeringens ferske bompengeavtale setter fyr på kollektivdiskusjonen, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener Høyre kommer med urealistiske valgløfter.

Han viser til at Oslo Høyre snakker om å bygge en tverrforbindelse for T-banen i Groruddalen, en Ahusbane og en veistrekning kalt Fossumdiagonalen. Alle tre prosjektene ligger inne i Oslopakke 3, men ikke som prioriterte prosjekter.

– Det mest problematiske med Høyres løfter er at de er totalt urealistiske fordi de lover veier som ikke er planlagt, for penger som ikke finnes. Oslopakke 3 er en lang liste over prosjekter, hvor de høyest prioriterte prosjektene er finansiert, sier Johansen til ABC Nyheter.

Fornebubanen og ny sentrumstunnel for T-banen er to av de høyest prioriterte prosjektene, som også har en finansieringsplan. Byggingen er imidlertid ikke igangsatt for noen av de to prosjektene enda.

Mindre bompenger - dårligere finansiering

I mellomtiden er finansieringsgrunnlaget for prosjektene svekket, påpeker Johansen.

– De siste årene har mange flere enn forventet byttet til elbil, og antall kollektivreisende har skutt i været. Begge deler er bra for klima og bylufta, men en bieffekt er at inntektene i bomringen går ned og utgiftene til kollektiv går opp. Dette forholder ikke Høyre seg til. De lover nå penger til prosjekter som ligger lenger nede på Oslopakke 3-listen, samtidig som det er mindre penger i potten.

Denne valgkampstrategien provoserer Ap-politikeren.

– Jeg skal ikke spekulere i hvorfor Høyres byrådslederkandidat gjør dette. Enten er det fordi han ikke vet eller så er det fordi han håper ingen skal forstå at han tåkelegger. Jeg håper nesten det siste.

Duellen: Raymond Johansen eller Eirik Lae Solberg: Hvem blir byrådsleder i Oslo

Mener «statens gavepakke» er løsningen

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg er dypt uenig med Johansen i premissene for kritikken; at det ikke finnes penger i potten.

– Forskjellen på byrådslederen og meg er at jeg har tenkt til å si ja til statens gavepakke til Oslo på minst 2,5 milliarder kroner til å bygge ut kollektivtilbudet for. Det betyr at jeg har mer penger til å satse på kollektivtransport enn han fordi han tilsynelatende har tenkt til å si nei, sier Solberg til ABC Nyheter.

Han viser til regjerings nye bompengeavtale, hvor regjeringen vil øke det statlige bidraget til 66 prosent i 50/50-prosjektene i byene. Halvparten av økningen skal gå til å få ned bompengebelastningen, mens halvparten av økningen skal gå direkte til finansiering av 50/50-prosjektene, slik at statens bidrag til disse prosjektene totalt dekker 58 prosent av kostnadene.

Aktuelt: Spørsmålene hagler fra opposisjonen etter ny bompengeavtale

Slik får Solberg mer penger i potten

Høyre og Arbeiderpartiet er enige om at Fornebubanen skal bygges, og det er ikke lenge til første spadestikk skal gå i jorda. Slik skal Fornebu stasjon etter planen se ut. Foto: Fornebubanen / NTB scanpix
Høyre og Arbeiderpartiet er enige om at Fornebubanen skal bygges, og det er ikke lenge til første spadestikk skal gå i jorda. Slik skal Fornebu stasjon etter planen se ut. Foto: Fornebubanen / NTB scanpix

For Oslo sin del gjelder det Fornebubanen og ny sentrumstunnel for T-banen, de høyt prioriterte prosjektene i Oslopakke 3. Disse prosjektene er foreløpig anslått til å koste henholdsvis 16,3 og 17,4 milliarder kroner. Øker staten sitt økonomiske bidrag i begge disse prosjektene med 8 prosent vil det utgjøre nesten 2,7 milliarder kroner, ifølge Oslo Høyres beregninger.

Pengene fra staten må gå direkte til 50/50-prosjektene, og kan ikke brukes til noe annet, ifølge Samferdselsdepartementet. Men bidraget vil samtidig frigjøre 2,7 milliarder kroner i kommunale midler – penger Oslo selv måtte ha fått på bordet for å finansiere 50/50-prosjektene om ikke staten hadde tilbudt å øke sitt bidrag.

Ifølge bompengeavtalen må de frigjorte midlene brukes på kollektivinvesteringer som bidrar til å oppfylle nullvekstmålet. Det bringer oss tilbake til Høyres valgkampløfter.

– Jeg har pekt på et prosjekt vi bør bruke deler av disse pengene på, nemlig en tverrforbindelse mellom de to T-banelinjene som går i Groruddalen. Grove, foreløpige anslag tyder på at prosjektet vil koste i overkant av to milliarder kroner, sier Eirik Lae Solberg.

ABC Nyheter forklarer: Dette er kjernen i bompengeopprøret.

– Enestående tafatt av Ap

Solberg kaller regjeringens nye bompengeavtale en historisk satsing på kollektivtransport i Oslo.

– Det er ubegripelig at Raymond Johansen i det hele tatt vurderer å si nei. Jeg synes byrådslederen er enestående tafatt i kollektivsatsingen sin hvis han slår dette ned. Når staten satser minst 2,5 milliarder kroner ekstra på kollektivtrafikken i Oslo, må vi gripe den muligheten.

Byrådsleder Raymond Johansen mener det er helt bak mål av Høyre å kalle byrådets kollektivpolitikk tafatt.

– Dette er rett å slett en så pinlig påstand fra Høyres byrådslederkandidat at det er vanskelig å ta han alvorlig. De fire siste årene har veksten i penger til kollektivtrafikken vært åtte ganger høyere med Ap, enn det Høyre gjorde i sine siste fire i byråd. I år bevilger vi 2,1 milliarder kroner fra bykassa til drift av kollektivtrafikken. De neste fire årene setter vi av over 2,7 milliarder til oppgradering av trikk og t-bane, påpeker Johansen.

(Artikkelen fortsetter under)

Trikkesatsingen i Oslo er en av få ting Høyre og Arbeiderpartiet er helt enige om lokalt i innspurten av valgkampen. Her er Lan Marie Berg (MDG), Raymond Johansen (Ap), Eirik Lae Solberg (H) og konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø tidligere denne uken da de presenterte en modell av Oslos nye trikker. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Trikkesatsingen i Oslo er en av få ting Høyre og Arbeiderpartiet er helt enige om lokalt i innspurten av valgkampen. Her er Lan Marie Berg (MDG), Raymond Johansen (Ap), Eirik Lae Solberg (H) og konsernsjef i Sporveien, Cato Hellesjø tidligere denne uken da de presenterte en modell av Oslos nye trikker. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Men sier Raymond nei?

MDG har sagt klart og tydelig fra at de ikke ønsker å takke ja til regjeringens bompengeavtale uansett hva. Partiet styrer hovedstaden sammen med SV og Ap. Arbeiderpartiet er ikke så kategorisk avvisende til avtalen, men omtaler regjeringens opptreden som useriøs.

– Regjeringspartiene har blitt enig seg i mellom om en bompakke. Nå vil de tre den ned over hodet på landets lokalpolitikere og krever svar på om vi vil ha den. Det gjør de før det er klart hva pakken inneholder, når den skal tre i kraft og hvor lenge den skal vare. Ikke kan de svare på hvor mange penger som kommer eller hvilke prosjekter den dekker. Og når de prøver å svare, så sier de forskjellige ting.

Johansen mener at det ikke er tydelig hva Oslo kan forvente seg av tilbud, ettersom regjeringen ikke vil godkjenne den nye byvekstavtalen som ble fremforhandlet i juni før etter valget.

– Dette er helt useriøst av regjeringen å kreve svar fra landets lokalpolitikere uten å klargjøre så vesentlige premisser, og det midt i en lokalvalgkamp. Fram til regjeringen har avklart alle de løse trådene og staten har kommet med et tilbud vi kan vurdere, så vil jeg vente med å si ja eller nei til noe som helst, sier Ap-politikeren.

– Kan skade Oslos interesser

Eirik Lae Solberg er enige i at alle detaljer for en Oslo-avtale basert på bompengeavtalen ikke er på plass enda, men at det ikke er noen tvil om hovedlinjene.

– Oslo får minimum 2,5 milliarder kroner ekstra til å bruke på kollektivtransport, vi får minimum 2,5 milliarder kroner til å kutte i bompenger og vi får 100 millioner kroner årlig i ti år for å kutte billettprisene for kollektivreiser. Det er helt uforståelig at vi har en byrådsleder som ikke er i stand til å si ja til dette uten å nøle. Jeg har aldri tidligere møtt en lokalpolitiker som vil takke nei til slike summer fra staten. Dette skader Oslos interesser, sier Høyre-politikeren.

Han mener det er fullt mulig i å si ja, takk til 2,5 milliarder kroner, og deretter sette seg ned å forhandle om detaljene med staten.

– Hvis Oslo kommune mot formodning ikke skulle være fornøyd med detaljene er det bare å la være å signere en ny avtale.

Videre avviser Solberg at han har kommet med noen nye løfter om Ahusbanen, som han håper kan bli et fremtidig 50/50-prosjekt etter at Fornebubanen og ny sentrumstunnel er realisert. Siden de frigjorte midlene ikke kan gå til veiutbygging, har han ingen nye løfter om Fossumdiagonalen.

– Den gode nyheten er at Statens vegvesen ønsker å prioritere dette prosjektet. Det er svært mange i Groruddalen som ønsker seg veien siden den vil flytte gjennomgangstrafikken vekk fra Riksvei 4 og boligstrøkene. Arbeiderpartiet har tidligere vært for denne utbyggingen, men det ser nå ut som om de har blitt overtalt av MDG til å være imot så godt som alle veitunneler. Det er en ærlig sak at Arbeiderpartiet er imot prosjektet, men Høyre vil kjempe for det og for å komme i gang med planleggingen.

ABC Nyheter forklarer: Oslo og Bergen skiller seg fra resten av Norge med byparlamentarisme. Hva er det?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:33 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Regjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Sondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder
Siste nytt
03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:33VerdenRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59NorgeAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58VerdenBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34NorgeTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilRegjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkSondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder
Populært