Bekymring for sikkerheten på Stortinget hvis Mazyar Keshvari kommer tilbake

Mazyar Keshvari (Frp) har vært sykmeldt siden han ble arrestert i sin egen bolig i Rælingen i Akershus i februar.
Mazyar Keshvari (Frp) har vært sykmeldt siden han ble arrestert i sin egen bolig i Rælingen i Akershus i februar. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortinget har mottatt bekymringsmeldinger om sikkerheten i bygget om stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) kommer tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykemeldingen hans går ut denne uken. Stortingsdirektør Marianne Andreassen bekrefter bekymringsmeldingene overfor Dagens Næringsliv , men kan ikke si noe om innholdet.

– Vi har tatt meldingene på alvor slik vi gjør med alle bekymringsmeldinger, og gjort våre vurderinger. Hvordan de er fulgt opp, kan jeg ikke si, men alle på Stortinget er trygge, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen.

Mazyar Keshvari (Frp) har vært sykmeldt siden han ble arrestert i sin egen bolig i Rælingen i Akershus i februar. Han ble da siktet for grove trusler, og i forbindelse med pågripelsen gjorde politiet beslag av flere våpen.

Keshvaris sykmelding går ut 31. august. Politiet venter fortsatt på å avhøre Keshvari.

Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, understreker at Keshvari kan søke om permisjon inntil eventuell tiltale og dom er klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nylig ble skiltet på kontoret til Keshvari på Stortinget skrudd ned. Nå er det i stedet hans varas navn, Carl I. Hagen, som står på døren.

Keshvaris forsvarer, John Christian Elden, minner om at Keshvari ikke er domfelt for noen som helst trusler.

– Denne saken har to sider. Han har lagt seg flat når det gjelder reiseregninger, og har avvist trusler. Det er ikke slik at han er fritt vilt for mediene av den grunn.