Alt om valget
Følg valget:

Støre avlyste møte med Ap-bastion

Ap-leder Jonas Gahr Støre har de siste dagene måttet bruke tid på å svare på investeringer han fram til nå har hatt i fond som investerer i private velferdskonsern. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre har de siste dagene måttet bruke tid på å svare på investeringer han fram til nå har hatt i fond som investerer i private velferdskonsern. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre måtte torsdag avlyse et valgmøte med åtte lokallag i Ap-bastionen Oppland som er i krise på målingene. Støre sier det ble for travelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld måtte Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre avlyse et møte med åtte lokallag i Otta i Sel kommune, skriver TV 2.

Oppland er historisk en Ap-bastion, men ifølge Gudbrandsdølen Dagningen ligger partiet an til å miste makten til Senterpartiet i Sel. Ap har hatt ordførervervet i kommunen i snart 100 år.

Ordfører Dag Erik Pryhn (Ap) i Sel sier til TV 2 at det er beklagelig at Støre avlyste besøket.

– Jeg la merke til utover kvelden i går og i dag at Støre er ekstra travel i dag. Men vi fikk beskjed om at det kan komme en erstatning senere, så vi får se om vi får besøk likevel, sier han til kanalen torsdag.

Torsdag var Støre i Kongsvinger og Løten. Da var NRKs avsløringer om at Støre har sittet med eierandeler i DNB-fond som investerer i private velferdskonsern, blant temaene. Støre har nå gått ut av fondene.

– Nå ble det mye tid på dette på morgenen. Jeg skal til Trondheim i morgen. Så partikontoret som gir oss signaler om hvor vi bør reise, har gitt oss beskjed om at det blir for hektisk. Så det har jeg respektert, sier Støre om avlysningen.