Ap tilbake og Frp fram på ny måling

Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i vår. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i vår. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet får bare 22,2 prosent oppslutning på en ny måling Norstat har gjort for Vårt Land. – Ingen god måling, sier partisekretær Kjersti Stenseng (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Vårt Land -målingen, som er en Stortingsmåling, utpekes Frp til månedens vinner med en fremgang på 2,7 prosentpoeng. Også Senterpartiet gjør det bra, med en oppgang på 1,7 prosentpoeng fra sist måling i juni.

Arbeiderpartiet går tilbake med hele 3,8 prosentpoeng. Partisekretær Kjersti Stenseng erkjenner at målingen er dårlig nytt for partiet.

– Selv om tall spriker fra lavt 20-tall til 29 prosent om dagen, blir innspurten nå viktig for oss. Vi har bare én ting å gjøre: Det er å prate om Aps politikk om arbeidsplasser i hele landet og hvordan vi kan demme opp for dagens regjering gjennom å gi folk trygt Ap-styre i kommunene, sier hun til avisa.

Les også: Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni

Lekker mest til SV og Rødt

Hovedårsaken til den dårlige Arbeiderpartiet-målingen er ikke lekkasje til Senterpartiet, men at partiet samlet mister tre ganger så mange velgere til SV og Rødt som de gjør til Sp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anslagsvis 50.000 Ap-velgere støtter nå SV – mens 20.000 støtter Sp.

Resultatene i målingen (endring i prosentpoeng fra Vårt Lands partibarometer i juni):

Ap 22,2 prosent (-3,8), H 22,8 prosent (-0,2), Senterpartiet 16 prosent (+1,7), Frp 11,7 prosent (+2,7), SV 6,3 prosent (-0,7), MDG 5,7 prosent, Rødt 5 prosent (-0,4), KrF 4,4 prosent (-0,2), Venstre 3,1 prosent (+0,6).