Bompengepartiet vil ikke si hvor de skal kutte

Partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger vil ikke si hvor i statsbudsjettet de skal hente 13 milliarder kroner årlig til infrastruktur. Bildet er fra partilederdebatten i Arendal i august.
Partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger vil ikke si hvor i statsbudsjettet de skal hente 13 milliarder kroner årlig til infrastruktur. Bildet er fra partilederdebatten i Arendal i august. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partilederen i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) vil ikke si hvor i statsbudsjettet de vil kutte for å betale 13 milliarder til veier og infrastruktur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det eneste partileder Frode Myrhol lovet under partilederutspørringen i NRK tirsdag er at det ikke skal kuttes i trygdene.

FNB har greid å få halve valgkampen til å handle om bompenger. Saken har skapt store samarbeidsproblemer for regjeringspartiene der Frp spesielt har sett velgeroppslutningen rase.

– Jeg vet godt hva jeg vil kutte, men jeg vil ikke fortelle det. Vi må ha et vedtak på det i partiet før jeg kan gå ut offentlig, sier Myrhol.

Myrhold måtte også forklare hvorfor partiets kommunelag har ulike synspunkter. I Stavanger er partiet imot bompengebetaling, mens i Bergen aksepterer partiet ifølge partiprogrammet bompenger som et trafikkregulerende virkemiddel.

– Oslo og Bergen er ferske i gamet. De har ikke sittet så lenge i politikken som jeg har gjort, forklarer partileder Myrhol om hvorfor det er forskjeller og også motstridende program mellom kommunene. Selv er partilederen bystyrerepresentant i Stavanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNB plasserer seg i sentrum av den politiske skalaen.

Partiet fikk 4,2 prosent oppslutning i Stavanger under kommunevalget i 2015, og på junimålingen i år er støtten økt til 12 prosent. På landssnittet får partiet 3,1 prosent av velgerne, i Bergen 17,9 prosent og i Oslo 6,3 prosent, viser de siste målingene.

ABC Nyheter forklarer: Dette er kjernen i bompengeopprøret: