Juncker: Storbritannia har skylden hvis landet går ut av EU uten avtale

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er tilbake på jobb etter en operasjon og kort rekonvalesens.
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er tilbake på jobb etter en operasjon og kort rekonvalesens. Foto: Virginia Mayo / AP

Storbritannia har selv skylden hvis landet går ut av EU uten noen framforhandlet brexit-avtale, understreker EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han snakket tirsdag med britenes statsminister Boris Johnson på telefon. I samtalen sa Juncker at EU forsøker å unngå en brexit uten avtale, men at unionen er fullt ut forberedt hvis dette likevel skjer.

I tillegg gjentok Juncker at EU er svært opptatt av å ivareta Irlands interesser, ifølge EU-kommisjonen. Spørsmålet om grensa mellom Irland og Nord-Irland er et av de vanskeligste i brexit-striden.

Juncker avbrøt ferien for halvannen uke av helsemessige årsaker. Han måtte dermed stå over G7-toppmøtet i helgen, men var tilbake på jobb tirsdag.

Onsdag kommer Johnsons Europa-rådgiver og brexitforhandler David Frost til Brussel. Planen for besøket er ikke ferdig ennå, men det er klart at han skal møte representanter for EUs brexitarbeidsgruppe.

Personvernpolicy