Alt om valget
Følg valget:

Høie: Sp har skapt uro i nord for å sanke stemmer

Fly fra Luftambulansetjenesten i Tromsø. Til tross for en utfordrende sommer for luftambulansetjenesten, mener helseminister Bent Høie (H) at beredskapen i nord har vært god. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Fly fra Luftambulansetjenesten i Tromsø. Til tross for en utfordrende sommer for luftambulansetjenesten, mener helseminister Bent Høie (H) at beredskapen i nord har vært god. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Beredskapen i ambulanseflytjenesten har vært god i sommer, mener helseminister Bent Høie (H). Han mener opposisjonen har bidratt til å skape uro om beredskapen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Enkelte politiske partier har hatt en sterk motivasjon til å overdrive utfordringene som har vært. De har skapt et inntrykk av at dette har gått utover pasientene, sier helseministeren til NTB.

Han peker spesielt på Senterpartiet.

– De har forsøkt å bruke saken til å skaffe seg ekstra stemmer i en valgkamp, sier Høie.

Han understreker at situasjonen har vært krevende for dem som jobber i tjenesten.

– Det er all grunn til å være takknemlig for dem som har gjort en ekstra innsats, sier han.

Siden selskapet Babcock overtok ambulanseflytjenesten i Norge 1. juli, har beredskapen i Nord-Norge vært svekket. Dette skyldes pålagt trening for besetningene i ambulanseflytjenesten. Beredskapen er nå normal igjen.

Overgangen til ny operatør var nøye planlagt, sier Høie. Han var tirsdag i Tromsø hvor han har fått en orientering om status for luftambulansetjenesten fra helseforetaket Luftambulansetjenesten HF. Han har også møtt representanter for Babcock.

– Det var planlagt ekstra ressurser og luftambulansetjenesten klarte å ha god beredskap. Tjenesten har i sommer håndtert en oppdragsmengde på samme nivå som de siste årene. Det er ingen tilbakemeldinger om pasienter som skulle ha fått hjelp, som ikke har fått det, sier Høie.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden