Lysbakken og Isaksen i heftig debatt om tiltak mot fattigdom

Artikkelen fortsetter under annonsen

SV-leder Audun Lysbakken beskylder regjeringen for å foreta usosiale kutt mot dem som har minst. – Riv ruskende galt, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to var blant dem som diskuterte ulikhet og sosiale forskjeller i den direktesendte NRK-debatten i Korskirken i Bergen mandag kveld.

– Min anklage mot den regjeringen som sitter nå, er at den bidrar til å forsterke utviklingen ved en rekke usosiale kutt mot dem som har minst. De som har aller minst i dette landet, får deler av regningen for skattekuttene for de aller rikeste, og det er feil, sa SV-lederen.

– Dette er helt riv ruskende galt, svarte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Men jeg er enig med Audun Lysbakken i én ting, og det er at det handler både om hva vi gjør på kort sikt og hva vi gjør på lang sikt, fortsatte han.

Det aller viktigste på kort sikt, er å sikre at alle barn får være med på vanlig hverdagsliv i Norge, understreket Isaksen og trakk fram tiltak som fritidskort. Han la også vekt på at det meste av økningen i barnefattigdommen i Norge, er blant innvandrerfamilier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis du tror at en løsning på det er høyere ytelser og utbetalinger, så mener jeg du bommer på problemet, sa Torbjørn Røe Isaksen.

– Denne regjeringen har gjennomført kutt på kutt mot dem om har minst i dette samfunnet, sa Lysbakken til jubel fra salen – og hoderisting fra Isaksen.

Blant annet viste SV-lederen til svekket bostøtte, hvorpå Høyre-statsråden trakk fram at den er styrket med 126 millioner kroner i løpet av regjeringsperioden.